Programi poslovnog i osobnog razvoja

Voditelj poslova u turističkoj agenciji - pripreme za polaganje stručnog ispita 

početak programa: 16.11.2020.

Pripreme za polaganje stručnog ispita za voditelja poslova turističke agencije organiziraju se s ciljem stjecanja ishoda učenja koji će se sukladno Pravilniku o stručnom ispitu za voditelja poslova u turističkoj agenciji (Narodne novine 81/19) provjeravati na stručnom ispitu u Ministarstvu turizma.

Prema Pravilniku, prethodna edukacija nije predviđena već se kandidati mogu za ispit pripremati i samostalno, ali je iz popisa ishoda učenja koji će se provjeravati  na stručnom ispitu jasno da će osobe koje nemaju prethodno obrazovanje u struci i radno iskustvo u tome, teško uspjeti.

Zbog toga će naši predavači s dugogodišnjim iskustvom u struci kroz ovaj program upućivati potencijalne kandidate kako se efikasno pripremati za polaganje stručnog ispita. Programom će biti obuhvaćenih svih 12 ishoda učenja koji se provjeravaju na stručnom ispitu.

Pripreme počinju  – 16.11.2020., online putem Zooma

Program traje oko tjedan dana i to radnim danima u poslijepodnevnim satima (17-21) i subotom (10 -14). Nakon završenih predavanja, polaznici dobivaju certifikat o odslušanom programu.

Okvirni sadržaj programa (ukupno 30 školskih sati):

 • Poslovanje turističkih agencija, 20 sati;
 • Pravo u poslovanju turističkih agencija, 5 sati;
 • Financije, računovodstvo i porezi u poslovanju turističkih agencija, 5 sati.

Za lakše savladavanje gradiva, fokusirano na ishode učenja, polaznicima će biti na raspolaganju nastavni materijali, brojni članci, priručnici, obrasci i primjeri iz prakse koji se uobičajeno koriste za potrebe redovne nastave na Veleučilištu VERN’ u okviru predmeta Menadžment turističkih agencija, Marketing turističkih agencija, Pravo u turizmu, i Menadžersko računovodstvo u turističkim zajednicama i turističkim agencijama.

Cijena

Cijena pripremnog programa za voditelja poslova iznosi 2.900,00 kn s PDV-om. U cijenu su uključeni materijali i predavanja.

Pravo na 10% popusta imaju:
 • studenti ZSM-a i VERN’-a (aktivni ili završeni),
 • turističke zajednice županija, gradova i općina,
 • pravne osobe koje su prijavile 2 ili više osoba,
 • članice UHPA-e,
 • kandidati koji su prethodno na VERN’-u (ZSM-u) položili jedan od seminara u sklopu cjeloživotnog obrazovanja.

Preduvjeti koje će Ministarstvo provjeravati prije polaganja ispita:

 • završena srednja škola,
 • aktivno znanje najmanje jednog svjetskog jezika (razine B2 prema stupnjevima Zajedničkog europskog referentnog okvira u razumijevanju i govoru) ,
 • poznavanje još jednog svjetskog jezika (razine A2 prema stupnjevima Zajedničkog europskog referentnog okvira u razumijevanju i govoru),
 • državljanstvo sukladno čl. 18. st. 1. ili stalni boravak/registracija za pružanje usluga turističke agencije sukladno čl.18.st.3. Zakona o pružanju usluga u turizmu.

Program će se  održavati po potrebi, ako se prijavi dovoljan broj kandidata. U slučaju većeg broja kandidata, odredit će se dodatni termin. Prije početka programa, polaznici dobivaju raspored predavanja s naznačenim imenima predavača pojedinih predmeta.

Prijave se primaju u Uredu za cjeloživotno obrazovanje VERN’ (osobno ili mailom).

Broj žiro računa za uplatu troškova programa

Grupa VERN’ d.o.o.
Trg Drage Iblera 10, Zagreb
IBAN: HR7924840081105877012
Opis plaćanja: pripreme za stručni ispit
Poziv na broj primatelja: OIB

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na:

Ured za cjeloživotno obrazovanje VERN’

Boška Relić
boska.relic@vern.hr
01/4881-826
Iblerov trg 10, Importanne Galleria 1. kat