Webinar iz područja turizma

Novi izazovi za voditelje turističkih agencija

4. lipnja, 18:00 - 18:45

Otvoreni webinar - sudjelovanje slobodno

Ukratko o programu

Poslovanje turističkih agencija u proteklih je nekoliko godina doživjelo dramatične promjene. Zbog implementacije odredbi iz nove Direktive (EU) 2015/2302 o putovanjima u paket-aranžmanima i povezanim putnim aranžmanima, promijenio se pravni okvir poslovanja turističkih agencija kakvog nije bilo u zadnjih nekoliko desetljeća. Istovremeno globalizacija, novi konkurenti i novi izazovi stvaraju sasvim drugačije operativne, ugovorne i poslovne zahtjeve, pa stari poslovni modeli, a s njima i poznati domaći i strani brendovi nestaju s tržišta, a stvaraju se posve nove prilike.

Ovaj program je posebno usmjeren na predstavljanje izazova praktične i operativne primjene novih zakonskih odredbi te najčešće dileme s kojima su se u protekle dvije godine suočavale postojeće turističke agencije u Hrvatskoj. Polaznici će također naučiti koje izazove donosi pragmatična primjena ugovornih odnosa u posve novim poslovnim okolnostima, budući da se mnoge agencije zbog neprimjerenog  pristupa obveznom pravu izlažu velikim rizicima nadoknade šteta.

Što ćete naučiti?

  • Opisati najvažnije promjene u poslovnom okruženju turističkih agencija u RH
  • Prepoznati izazove primjerene primjene odredbi obveznog prava u poslovanju turističkih agencija u RH
  • Izdvojiti najvažnije ključne financijske pokazatelje poslovanja turističkih agencija u RH
  • Osvijestiti koji su najvažniji izazovi u poslovanju turističkih agencija te koja su najvažnija područja u kojima je nužno stjecanje novih kompetencija

Predavač

Željko Trezner, mag. rel. int. et dip.,

Aktivno sudjeluje u različitim projektima, stručnim vijećima i skupinama u području menadžmenta turoperatora i turističkih agencija, destinacijskog marketinga i menadžmenta te održivog turizma općenito. Predaje u zvanju višeg predavača na Veleučilištu VERN’ u Zagrebu. Savjetnik je Upravnog odbora Udruge hrvatskih putničkih agencija te ravnatelj Centra za odgovorni turizam u Karlovcu. Kao stručnjak s poslovnim iskustvom uspješno integrira teorijske osnove u praktična rješenja koja su objavljena u brojnim priručnicima i stručnim člancima te prezentirana na mnogim radionicama, seminarima i konferencijama kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

Željko Trezner, mag. rel. int. et dip.
Željko Trezner, mag. rel. int. et dip.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na:

Igor Buzov, dipl. inf., predavač
igor.buzov@vern.hr
Iblerov trg 10, Importanne Galleria 1. kat

Boška Relić
boska.relic@vern.hr
01/4881-826
Iblerov trg 10, Importanne Galleria 1. kat

 

Online programi poslovnog i osobnog razvoja