VERN' Kultura preporučuje

13. izdanje „Festivala tolerancije“ – od 7. do 13. travnja

U nedjelju 7. travnja započeo je 13. Festival tolerancije, s ovogodišnjim posebnim naglaskom na važnosti prihvaćanja različitosti i temeljnih načela jednakosti i pravednosti.

„13. Festival tolerancije“

Poštovane studentice i studenti, kolegice i kolege,

u Studentskom centru, Kinoteci i kinu Tuškanac, od 7. do 13. travnja održava se

13. FESTIVAL TOLERANCIJE.

Festival je otvorio poljski film Vukodlak, koji donosi priču o skupini djece oslobođene iz koncentracijskog logora, koju tek čekaju novi užasi u napuštenom zdanju u šumi.

Osim toga, na festivalu će biti prikazani i filmovi kojima dominira aktualna borba za prava žena: Vječna zima, Preodgoj Cameron Post#Ženski užitak.

Iz programa posljednjeg festivala u Cannesu dolazi film Mrtvi i drugi. S nekoliko nagrada u Cannesu pozornost privlači i Diamantino, u čijem je fokusu svjetska nogometna zvijezda s jasnom aluzijom na Cristiana Ronalda. Istinit slučaj bivšeg roba iz Afrike koji postaje crna maskota bečke aristokracije donosi film Angelo čiji redatelj Marcus Schleinzer također dolazi na festival.

Sva događanja prati i uvijek zanimljiv glazbeni program, sjajni austrijski HI5 – Minimal Jazz Chamber Music i svjetska gypsy world music senzacija, mađarski EtnoRom Band.

Detaljne informacije o svim filmovima i ostalim pojedinostima na festivalu pročitajte OVDJE.

Ulaz na sve festivalske programe je slobodan!

Uživajte i srdačno vas pozdravljamo iz VERN’ Kulture!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 9.4.2019.