VERN' Kultura preporučuje

9. Festival svjetske književnosti: 5. – 11. rujna

Najveća zvijezda ovogodišnjeg Festivala je bjeloruska dobitnica Nobelove nagrade za književnost Svetlana Aleksijevič, no osim nje dolaze i Javier Cercas, Manuel Vilas, Svetislav Basara, Michael Martens, Karl-Markus Gauß, Dror Mišani, Philippe Claudel i mnogi drugi.

Poštovane studentice i studenti, kolegice i kolege,

u Zagrebu će se od 5. do 11. rujna održati 9. Festival svjetske književnosti, koji će kroz više od trideset književnih događanja, dvije kazališne predstave i izložbu hrvatskih likovnih umjetnika ugostiti više od pedeset svjetskih i domaćih književnih zvijezda iz čak šesnaest zemalja s tri kontinenta.

Ove godine je u središtu interesa slovenska književnost, a u fokusu će također biti obilježavanje stote obljetnice djelovanja Francuskog instituta u Zagrebu.

Najveća zvijezda ovogodišnjeg Festivala bjeloruska je dobitnica Nobelove nagrade za književnost Svetlana Aleksijevič, no uz nju u Zagreb nam dolaze i Javier Cercas, Manuel Vilas, Svetislav Basara, Michael Martens, Karl-Markus Gauß, Dror Mišani, Philippe Claudel i mnogi drugi.

Festival se otvara u suradnji s HRT-om u emisiji Sunčana strana Prisavlja 5. rujna, u 20 sati, a gosti svečanog otvaranja bit će Zoran Predin, Manuel Vilas i Dragan Velikić.

Bogati program ovogodišnjeg Festivala svjetske književnosti možete pogledati OVDJE.

Uživajte i srdačno vas pozdravljamo iz VERN’ Kulture!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 3.9.2021.