3. Scenaristički program „Krsto Papić“

Društvo hrvatskih filmskih redatelja – potpora za studentske filmske projekte

Cilj natječaja je poticanje rada na dokumentarnim filmovima inovativnog autorskog pristupa i/ili relevantne suvremene tematike.

Otvorene su prijave za 3. Scenaristički program „Krsto Papić“ koji organizira Društvo hrvatskih filmskih redatelja, a čiji je osnovni cilj poticanje istraživanja i rad na razvoju scenarija za srednjemetražni i dugometražni dokumentarni film.

Cilj ovog natječaja je poticanje rada na dokumentarnim filmovima inovativnog autorskog pristupa i/ili relevantne suvremene tematike koji imaju zahtjevan proces istraživanja.

Uz redovne članove strukovnih udruga u audiovizualnoj djelatnosti, na natječaj se mogu prijaviti i studenti i diplomanti audiovizualnih studija, a prijave su otvorene do 15. lipnja.

Na Scenaristički program „Krsto Papić“ ne mogu se prijaviti projekti koji su već drugdje dobili financijska sredstva za razvoj ili produkciju, a zainteresirani studenti projekte prijavljuju uz prijavnicu, uz koju je potrebno priložiti i sljedeće:

  1. Motivacijsko pismo
  2. Detaljan plan istraživanja
  3. Sinopsis
  4. Autorsku koncepciju
  5. Detaljnu biografiju i filmografiju autora
  6. DVD ili link s primjerom prethodnog rada autora (poželjno)
  7. Potvrdu o članstvu u strukovnoj udruzi ili potvrdu visokoobrazovne ustanove o statusu studenta audiovizualnih studija odnosno presliku diplome

O dobitnicima potpora (6 projekata) odlučit će stručni žiri, a odabrani projekti mogu dobiti potporu u iznosu od 7.000 do 15.000 kuna.

Detaljan raspis natječaja i online prijavnicu možete preuzeti OVDJE.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 5.6.2018.