Istraživanje

EUROSTUDENT VII – i istraživanje o studentskom standardu u 30 europskih zemalja

Cilj istraživanja je saznati koji su stvarni životni uvjeti studenata u pogledu obrazovnih iskustava, smještaja, prehrane, troškova studija, međunarodne mobilnosti i mogućih prepreka za uspješan završetak studija.

U tijeku je provođenje EUROSTUDENT VII istraživanja, kojim se nastoji otkriti kakva je kvaliteta studentskog života i ekonomski uvjeti studiranja, a provodi se u više od 30 zemalja Europe, pa tako i u Hrvatskoj. Zbog toga je ovo ujedno i najveće europsko istraživanje o kvaliteti studentskog standarda.

Cilj istraživanja je dobiti empirijske uvide koji su stvarni životni uvjeti studenata u pogledu obrazovnih iskustava, smještaja, prehrane, troškova studija, međunarodne mobilnosti i mogućih prepreka za uspješan završetak studija.

Upitniku možete pristupiti putem SLUŽBENE EUROSTUDENT STRANICE ili preko OVE POVEZNICE, a sudjelovanje u istraživanju je potpuno dobrovoljno i anonimno.

Svojim sudjelovanjem studentice i studenti imaju priliku ukazati na postojeće probleme s kojima se suočavaju tijekom studiranja i doprinijeti poticanju promjena usmjerenih na podizanje kvalitete studentskog standarda.

Nositelj provedbe istraživanja u Hrvatskoj je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a partneri u istraživanju su Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (SRCE). Istraživanje se provodi uz potporu Nacionalne skupine za unapređenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja.

Za sva dodatna pitanja oko istraživanja slobodno se obratite na email adresu eurostudent7@pravo.hr.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 9.9.2019.