VERN' Kultura preporučuje

Online seminar „Antisemitizam, holokaust, stradanja – prošlost u sadašnjosti”

Poštovane studentice i studenti, kolegice i kolege,

Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust iz Zagreba u studenom organizira online seminar pod nazivom „Antisemitizam, holokaust, stradanja – prošlost u sadašnjosti”.

Seminar će se održati od 9. do 11. studenoga putem aplikacije Zoom i Facebook stranice Centra, u vrijeme obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma (9. studenoga) i sjećanja na „Kristalnu noć”.

Cilj je educirati javnost o povijesnim, etičkim i kulturnim sadržajima i porukama holokausta te informirati i educirati izravne sudionike u stvaranju javnog mnijenja o potrebama i vrijednostima točnog i argumentiranog prenošenja i javnog prikazivanja istine o holokaustu i stradanjima.

U programu seminara planirano je ukupno deset predavanja, rasprava i stručnih radionica koje će voditi poznati znanstvenici i stručnjaci poput dr. sc. Gordane Vilović, dr. sc. Ive Goldsteina, Daniela Rafaelića, dr. sc. Ljiljane Dobrovšak i drugih.

Detaljnije informacije o nadolazećem seminaru možete pronaći na službenoj Facebook stranici Centra za promicanje tolerancije.

Uživajte i srdačno vas pozdravljamo iz VERN’ Kulture!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 2.11.2020.