Stipendije

Otvoren stipendijski natječaj Ministarstva vanjskih poslova Izraela – prijave do 30.12.

Kandidati mogu aplicirati za dvije vrste stipendija – studenti preddiplomskih studija za ljetnu školu stranih jezika, a studenti koji su već diplomirali na preddiplomskim studijima za akademsku godinu na Sveučilištu Haifa

Ministarstvo vanjskih poslova Izraela objavilo je natječaj za stipendije za akademsku godinu 2022./2023., a na koji se mogu prijaviti svi studenti iz Hrvatske.

Kandidati koji se prijavljuju na natječaj mogu aplicirati za dvije vrste stipendija:

  • stipendija za ljetnu školu stranog jezika (Ulpan) – za koju se mogu prijaviti i studenti završnih godina preddiplomskih studija
  • stipendija za akademsku godinu – za koju se mogu prijaviti samo oni kandidati koji imaju završen minimalno preddiplomski studiji (ranije stečeni akademski naziv prvostupnika)

Ljetna škola stranog jezika (Hebrejski-Arapski) održat će se u dva ciklusa, u srpnju i kolovozu, a svaki ciklus traje po 3,5 tjedna. Stipendija će odabranim kandidatima pokrivati troškove: smještaja, džeparca i zdravstvenog osiguranja.

Stipendija za akademsku godinu odnosi se na razdoblje od dva semestra (ljetni i zimski), a njome je subvencionirano 50% iznosa školarine, najviše do 6.000 američkih dolara, u razdoblju od osam mjeseci. Dobitnici stipendija će moći birati studiranje na: diplomskom, doktorskom i postdoktorskom studiju, istraživačkom programu ili diplomskim studijima za strane studente.  

Svi programi se održavaju na Sveučilištu Haifa, a kandidati koji se prijavljuju na natječaj ne smiju biti stariji od 35 godina. Krajnji rok za prijavu na natječaj je 30. prosinca 2021.

Detaljnije informacije o stipendijskom natječaju dostupne su na stranicama Ministarstva vanjskih poslova Izraela.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 1.12.2021.