Stipendije

Otvorene prijave za stipendijski natječaj „Best of South-East 2020/2021“

Stipendiju dodjeljuje Steiermärkische Sparkasse u suradnji sa Sveučilištem u Grazu, a radi se o jednogodišnjoj praksi u sjedištu Steiermärkische Sparkasse u Grazu

„Best of South-East 2020/2021“

Hrvatski studenti ekonomskih i pravnih fakulteta i ove godine se mogu prijaviti na stipendijski program „Best of South East“, kojeg je pokrenuo Steiermärkische Bank und Sparkassen AG (Sparkasse banka) u suradnji sa Sveučilištem u Grazu.

Program je namijenjen diplomantima i studentima s vrlo dobrim ocjenama te izraženim osobinama kao što su predanost, razvijene komunikacijske vještine te analitičko i praktično ekonomsko razmišljanje. Program obuhvaća jednogodišnju praksu u Sparkasse banci ili nekom drugom štajerskom poduzeću za diplomante te godinu dana studiranja na Sveučilištu u Grazu za studente, a prijave traju do najkasnije 5. prosinca 2019.

Stipendija Best of South East dodjeljuje se studentima mlađima od 27 godina, a odlikuju se osobinama kao što su predanost radu, razvijene komunikacijske vještine te sposobnost za analitičko i praktično ekonomsko razmišljanje. Jedan od uvjeta jest i izvrsno poznavanje engleskog i dobro poznavanje njemačkog jezika.

Ako želiš…

  • nadograditi znanje stečeno na dodiplomskom odnosno diplomskom studiju prava ili ekonomije.
  • steći iskustvo međunarodnog studiranja na jednome od najstarijih austrijskih sveučilišta.
  • kombinirati studij s praksom ili obukom u jednoj od najmodernijih bankarskih institucija u Štajerskoj.
  • razvijati se i učiti u međukulturalnom okruženju jednog od najvećih studentskih središta u Austriji za vrijeme jednogodišnjeg boravka.

Ako pritom ne želiš razbijati glavu razmišljanjem o organizaciji, logistici i troškovima, prijavi se na program koji uključuje:

  • mjesečni džeparac u iznosu od 690 eura
  • oslobađanje školarine Sveučilišta u Grazu
  • registraciju pri Sveučilištu u Grazu
  • intenzivan tečaj njemačkog u sveučilišnom jezičnom centru „Treffpunkt Sprachen“
  • razna društvena i kulturna događanja tijekom cijele godine

Prepoznaješ se u gore navedenome? Prijave se primaju putem ove ONLINE POVEZNICE, a detaljnije informacije možeš saznati OVDJE.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 17.10.2019.