VERN' Kultura preporučuje

Počinje „8. Diversions International Short Film Festival“

Sveučilište VERN' je i ove godine akademski partner festivala.

„8. Diversions International Short Film Festival“

Poštovane studentice i studenti kolegice i kolege,

u Svetom Ivanu Zelini će se od 5. do 8. srpnja održati „8. Diversions International Short Film Festival“ kojemu je Sveučilište VERN’ i ove godine akademski partner.

Festival se otvara u ponedjeljak 5. srpnja izložbom zelinske autorice Marije Biljan koja predstavlja svoj konceptualni projekt umjetničkog žurnalizma „Grad kao osoba“.

Ovogodišnji natjecateljski program broji 26 kratkometražnih filmova međunarodne produkcije, a projekcije se održavaju svakog dana od 19:30 sati.

Kao i prošle godine, filmski će program biti besplatno dostupan i online, kao video na zahtjev u cijeloj Hrvatskoj, putem web stranice www.disff.com.

Osim toga, u okviru proslave 60-te godišnjice postojanja, održat će se i posebna slavljenička retrospektiva New American Cinema Group, Inc/The Film-Makers’ Cooperativea u programu „Neviđeni klasici“. Riječ je o blistavom izboru filmova koji predstavljaju prepoznatljivu stvaralačku raznolikost Cooperativea i svu širinu osobnih vizija umjetnika. U tom dijelu programa bit će prikazano deset filmova iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća koji eksperimentalnim jezikom svjedoče o jednom New Yorku iz drugih vremena.

U segmentu dokumentarnog filma, festival će gledateljima ponuditi tzv. industrijski program „Nove vizije; nove stvarnosti“ koji je nastao kao odgovor na jednu od društveno najtežih i najčudnijih godina posljednjih desetljeća.

Ovo je samo dio iznimno bogatog programa ovogodišnjeg Festivala, a cjelokupni sadržaj možete istražiti na službenoj web stranici.

Ako se pak nalazite u Svetom Ivanu Zelini, ulaz na 8. Diverzije je slobodan!

Uživajte i srdačno vas pozdravljamo iz VERN’ Kulture!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 30.6.2021.