VERN' Kultura preporučuje

Retrospektiva filmova američkog redatelja i scenarista Wesa Andersona – kino Tuškanac od 12. do 17. siječnja

Publika će moći pogledati svih deset naslova ovog filmskog stvaraoca, prepoznatljiva autorskog rukopisa i ustaljene grupe stalnih suradnika.

Poštovane studentice i studenti, kolegice i kolege,

kino Tuškanac od 12. do 17. siječnja prikazuje retrospektivu filmova američkog redatelja i scenarista Wesa Andersona.

Retrospektiva se otvara u srijedu filmom Hotel Grand Budapest (2014.), sjajnom pustolovnom krimi-komedijom nagrađenom Srebrnim medvjedom u Berlinu.

Izvrsna humorna drama Obitelj čudaka (2001.) na rasporedu je u četvrtak, a istoga je dana na rasporedu i crnohumorna romantična drama Tajkun iz Rushmorea (1998.).

U petak će zainteresirani moći pogledati Kraljevstvo izlazećeg mjeseca (2012.), satirično intoniranu humornu romantičnu dramu ovjenčanu sporednom nagradom u Cannesu, a kasnije i pustolovnu komediju Fantastični gospodin Lisac (2009.).

U subotu je na rasporedu humorna pustolovna drama Panika pod morem (2004.), a u nedjelju humorna pustolovna drama Darjeeling d.o.o. (2007.).

Nedjelja donosi i najnoviji autorov film, humornu romantičnu dramu Francuska depeša (2021.), a u ponedjeljak je na rasporedu crnohumorno intonirana futuristička pustolovna drama Otok pasa (2018.) realizirana stop motion animacijom.

Retrospektiva će završiti autorovim debitantskim dugometražnim filmom Bottle Rocket (1996.).

Detaljnije informacije o filmovima i ulaznicama pročitajte OVDJE.

Uživajte i srdačno vas pozdravljamo iz VERN’ Kulture!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 12.1.2022.