Međunarodna akademska i poslovna iskustva

Stipendijski natječaj „Best of South-East 2022/2023“ – osvoji stipendiju i pripravništvo u Austriji

Dobitnike stipendija očekuje jednogodišnje studiranje na Sveučilištu u Grazu te pripravnički angažman u Steiermärkische Sparkasse.

Svi VERN’ovi studenti s ekonomskih i srodnih studija imaju priliku prijaviti se na tradicionalni stipendijski natječaj „Best of South-East“ kojeg već 17 godina organizira jedna od vodećih austrijskih štedionica Steiermärkische Sparkasse.

Natječaj „Best of South-East 2022/2023“ namijenjen je:

  • studentima i diplomantima ekonomskih, financijskih i srodnih studija (preddiplomski i diplomski)
  • državljanima RH
  • kandidatima koji su zainteresirani steći akademsko iskustvo na Sveučilištu u Grazu uz pripravnički staž u štedionici Steiermärkische Sparkasse

Stipendijski period i pripravništvo u Grazu traju 12 mjeseci (godinu dana).

Naša diplomantica Zrinka Mrkonjić i jedna od stipendistica na ovome natječaju pojasnila nam je kakve benefite on donosi za studente te prenijela dio svojih dojmova.

Zrinka Mrkonjić, VERN’ Alumni, stipendistica Best of South-East 2019/2020

„Sudjelovanje u programu Best of South-East bilo je jedno od najvažnijih iskustava u mom životu. Osim što me katapultiralo daleko izvan zone komfora i proširilo moje profesionalne i osobne horizonte, ovo mi je pripravništvo pomoglo ojačati i samopouzdanje. Živjela sam u drugoj državi i radila na stranom jeziku s kojim nisam bila na ti. Naučila sam kako je OK ne znati sve, ali je važno imati volju za učenjem. Poslovna znanja su mi tijekom pripravništva izravno prenosili visokopozicionirani djelatnici s kojima sam radila. Na taj sam način stekla uvid u širu sliku poslovanja i dubinsko razumijevanje procesa, a to je iskustvo koje se kasnije može prenijeti na sve daljnje pozicije. Nadam se da će moje pozitivno iskustvo motivirati nekoga od kolegica i kolega s VERN’a da se i sami prijave. Navijam za vas“, poručila je Zrinka.

Krajnji rok za prijavu na natječaj je 3. prosinca 2021., a sve detaljne informacije možete pronaći na SLUŽBENOJ STRANICI ili Facebooku.

Odjel komunikacija
Datum objave: 24.11.2021.