Virtualna galerija

VERN’ovi studenti vas pozivaju – Prošetajte prvom interaktivnom virtualnom izložbom u Hrvatskoj

Virtualna izložba fotografija pod nazivom „theGalerija koncept“ može se razgledati do kraja lipnja.

Izložba u organizaciji VERN’ovih studenata

Kao što su nedavno najavili naši studenti Dea Cesar, Petra Grbavac, Marta Jerković i Luka Lajić uspješno su realizirali interaktivnu izložbu fotografija pod nazivom „theGalerija koncept“ koju možete razgledati putem vaših mobitela.

Izložba donosi radove izabranih umjetnika kroz koje je prikazana nova perspektiva na svijet izazvana životom u karanteni, a spoj je radova profesionalnih fotografkinja i pobjednika amatera foto natječaja, čime je format fotografije predstavljen kao ulaznica u umjetnost koja je dostupna svakom pojedincu.

Umjetnice čiji su radovi izloženi dolaze iz različitih dijelova regije, a njihovi specifični stilovi pridonijeli su stvaranju jedinstvenog doživljaja umjetnosti. One su Stella Mešić, Irma Vargić, Tajana Dedić – Starović te Vida Žagar, koje su svojim radovima prikazale viđenje života u karanteni na posve drugačiji način.

Izložba se može razgledati do kraja lipnja, na platformi Artsteps, a moguće ju je razgledati putem mobilne aplikacije, posjetom na web stranicu ili uz VR naočale, kako bi imali potpuno realističan doživljaj.

Podsjetimo, izložba se održava kao projekt kreativne platforme theGalerija, čiji su Dea, Petra, Marta i Luka pokretači, a iako je prvotno bila planirana u realnom prostoru, ovim su virtualnim iskorakom zapravo dali i dodatni poticaj razvoju cijele platforme.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 16.6.2020.