#EducationmeetsBusiness

HULT Prize

Socijalno poduzetništvo bazira se na paradigmi održivih poslovnih modela u uvjetima gdje stanovnici ili određene skupine stanovništva žive u značajno nepovoljnijim uvjetima u odnosu na njihovo šire okruženje. Smatra se jednim od bitnijih katalizatora za promjenu društvene i ekonomske klime u takvim okruženjima.

Poticanje razvoja društveno poduzetničkih projekata na VERN’u studentima je, uz redovite akademske sadržaje, omogućeno i kroz globalno natjecanje „HULT Prize Competition“, na kojem studenti traže rješenja za neke od najvećih izazova čovječanstva. Nacionalno finale ovoga natjecanja u Hrvatskoj, u organizaciji VERN’a, redovito se izvodi od 2015. godine.

Kroz ovo natjecanje naši studenti mogu odmjeriti svoja znanja i društveno-poduzetničke ideje sa studentima nekih od najprestižnijih svjetskih sveučilišta poput Harvarda, Oxforda, Stanforda, MIT-a, itd., s obzirom da je VERN’ jedino visoko učilište u Hrvatskoj koje sudjeluje u HULT Prize natjecanju. Budući da traže rješenja za neke od najvećih problema modernoga doba, ovo se natjecanje kolokvijalno naziva i Nobelova nagrada za studente.

Natjecanje se na VERN’u izvodi u suradnji sa startup akceleratorom The Hult Prize Fundation, koji studentima, sudionicima natjecanja, pruža jaku institucionalnu podršku za razvoj njihovih društveno-poduzetničkih projekata.

VERN’ovi studenti četiri godine zaredom nastupaju u regionalnim finalima ovoga natjecanja, od Londona i Dubaija do San Francisca i Tunisa:

Startup