Newsletter – lipanj 2019.

Programi poslovnog i osobnog razvoja na VERN’u

Održan je „Program za voditelja poslovnice“, na programu „Menadžment sigurnosti“ prva generacija polaznika već je završila obrazovni program i primila svoje certifikate, a nedavno je krenuo i „Front end development“ te se uskoro očekuje i početak „programiranja u Javi“.

Razdoblje neposredno pred slanje zadnjeg internog newslettera u ožujku ove godine obilježio je zahtjevan i dinamičan proces pripreme dokumentacije, a potom i posjet povjerenstva AZVO-a za re-akreditaciju Veleučilišta VERN’, o čemu je dekan već dao koju riječ više u uvodniku ovoga newslettera. Iako svjesni da smo dobro obavili posao čiji nam je ishod strateški važan, vremena za predah nije bilo na pretek. Slijedili su nam novi izazovi poput launcha novog specijalističkog diplomskog studija Filmska i televizijska režija i produkcija, dinamiziranje upisne kampanje za preddiplomske i diplomske studije, itd.

Između svih tih aktivnosti, odlučili smo se za još jedan strateški važan, jači iskorak u segmentu cjeloživotnog obrazovanja – tržišta na kojemu je konkurencija vrlo jaka, budući da su neka od današnjih visokih učilišta svoje tržišne pozicije početno izgradila upravo u segmentu obrazovanja odraslih i tome danas duguju svoju prepoznatljivost, da bi tek naknadno ušla na tržište visokog obrazovanja.

Za početak smo bili pokrenuli sedam novih neformalnih stručnih programa cjeloživotnog obrazovanja (uz dva postojeća iz područja turizma), a nakon nekog vremena još šest novih programa.

Dosad je održan „Program za voditelja poslovnice“, na programu „Menadžment sigurnosti“ prva generacija polaznika već je završila obrazovni program i primila svoje certifikate, a nedavno je krenuo i program „Front end development“ te se uskoro očekuje i početak programa „Programiranje u Javi“.

Dakle, zakoračili smo u jedan novi tržišni segment, koji iziskuje drugačiji tržišni pristup. Kako bismo ojačali resurse u ovom segmentu i pozicionirali se na tržištu, odnedavno smo pokrenuli i program „Kreativne poslovne tajnice“, namijenjen sve dinamičnijem zanimanju poslovnih tajnica koje iziskuje multidisciplinarno obrazovanje i konstantno usavršavanje, a koje je programski osmislila i godinama ga uspješno vodila dr. sc. Elvira Mlivić Budeš koja se pridružila našem timu kao vanjska stručnjakinja.

U želji da se na drugačiji način pozicioniramo na tržištu i jasnije naglasimo usmjerenje naših programa, odlučili smo se za neku vrstu rebranding-a programa iz kategorije „Cjeloživotno obrazovanje“, koja je postala tržišno generična, u percepcijski atraktivniji naziv „Programi poslovnog i osobnog razvoja“.

Cjelovitu ponudu naših neformalnih stručnih programa poslovnog i osobnog razvoja možete pogledati NA OVOJ POVEZNICI

Za kraj, svakako ne manje važno, podsjećamo vas da kao članovi VERN’ove akademske zajednice ostvarujete pogodnost u vidu 20% subvencije na cijenu svih programa.

Iva Biondić,
prodekanica za strateški razvoj

Odjel za komunikacije
Datum objave: 24.6.2019.