Interni newsletter – lipanj 2020.

Sveučilište VERN’

Ministarstvo obrazovanja bi dopusnicu trebalo izdati kroz desetak dana.

Poštovane kolegice i kolege, 

unazad nekoliko mjeseci pripremili smo i poslali u Agenciju za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) sve potrebne dokumente za dovršetak procesa inicijalne akreditacije za Sveučilište VERN’.

Završni sastanak s povjerenstvom obavljen je online 6. svibnja 2020. godine nakon čega smo dobili pozitivno mišljenje koje je upućeno Akreditacijskom savjetu.

Na sjednici 26. svibnja 2020. Akreditacijski savjet je zaključio kako su ispunjeni svi potrebni uvjeti, ali je odluku odgodio za prvu sljedeću sjednicu zbog dvojbenog tumačenja nekih parametara koji su se pojavili kao posljedica greške u aplikaciji koja izračunava akademske uvjete za nove studijske programe.

Nakon provedenih konzultacija, Akreditacijski savjet je na sjednici održanoj 16. lipnja 2020., donio pozitivnu akreditacijsku preporuku o ispunjavanju svih uvjeta. Stoga u sljedećih desetak dana očekujemo izdavanje dopusnice od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja za tri sveučilišna studija koja ćemo početi izvoditi od akademske godine 2020./2021.

Ovime smo ostvarili veliki iskorak u području visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj te postavili temelje za naš daljnji razvoj.

Prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila,
dekan

Odjel za komunikacije
Datum objave: 16.6.2020.