Najučestalija pitanja studenata i kandidata za upise

Budući studenti (maturanti)

1. Je li upis na VERN' i dalje moguć?

Da, upis je i dalje moguć. Ukoliko ste stekli pravo upisa putem državne mature ili prijemnog ispita potrebno je uplatiti upisnu ratu u iznosu od 2.500,00 kn do 28. kolovoza 2020. (primjer popunjene uplatnice se nalazi na studentskom portalu s lijeve strane pod „Obrasci“).

2. Je li moguće upisati preddiplomske sveučilišne studije putem državne mature?

Da, preddiplomske sveučilišne studije koje izvodi Sveučilište VERN' moguće je prijaviti u jesenkom roku državne mature, putem sustava postani-student.hr. 

Prilikom odabira željenog sveučilišnog studijskog programa, u polje "Dio naziva visokoga učilišta" potrebno je unijeti "Sveučilište VERN'". 

Nakon toga slijedi odabir željenog preddiplomskog sveučilišnog studija:

  • Cyber komunikacije i znanost o mreži
  • Internet stvari
  • Transmedijska dramaturgija
3. Sve o upisima (studiji, školarine, popusti na školarine, prijemni i državna matura)

Sve o upisima možete pronaći na našoj internetskoj stranici na sljedećim linkovima:

Studiji: https://www.vern.hr/studiji/

Preddiplomski stručni studiji

Upisi putem državne mature: https://www.vern.hr/upisi/preddiplomska-razina/upisi-putem-drzavne-mature/

Upisi putem prijemnog ispita za preddiplomske stručne studije: https://www.vern.hr/upisi/preddiplomska-razina/upisi-putem-prijemnog-ispita/

Modeli školarina za preddiplomske stručne studije: https://www.vern.hr/upisi/modeli-skolarina-preddiplomski/

Završni postupak upisa putem sustava „postani-student.hr“: https://vern.hr/novosti/uputa-o-zavrsnom-postupku-upisa-putem-sustava-postani-student-hr-2//

Preddiplomski sveučilišni studiji

Upisi putem državne mature: preddiplomske sveučilišne studije moguće je prijaviti putem sustava postani-student u jesenskom upisnom roku

Upisi putem prijemnog ispita za preddiplomske sveučilišne studije: https://vern.hr/upisi/prediplomska-razina-sveuciliste/upisi-putem-prijemnog-ispita/

Modeli školarina za preddiplomske sveučilišne studije: https://vern.hr/upisi/modeli-skolarina-sveucilisni-predidiplomski/

 

4. Ima li jesenski rok za upis na VERN'?

Da, jesenski rok postoji. Na VERN' se moguće upisati putem jesenskog roka državne mature. Osim toga, u jesenskom roku će se održavati i online prijemni ispiti za upis na preddiplomske studije, a prvi prijemni ispit u jesenskom roku održat će se u petak 28. kolovoza 2020. s početkom u 12 sati (detalji na linku).

5. Na kojim studijima ima još mjesta za upis?

Upis je moguć na svim preddiplomskim stručnim studijima, na svim preddiplomskim sveučilišnim studijima i na svim specijalističkim diplomskim studijima.

6. Nisam stigao/la uplatiti upisnu ratu na vrijeme (do roka u srpnju), stignem li još uplatiti?

Da, upisnu ratu možete uplatiti do 28. kolovoza 2020. Vaša uplata će biti vidljiva nakon što se proknjiži, a za predaju upisne dokumentacije preporučamo kontaktirati studentsku referadu od 24. kolovoza.

7. Nisam predao/la dokumente do kraja srpnja, ali sam uplatio upisnu ratu – mogu li se i dalje upisati …. koji je postupak?

Možete se upisati, sljedeći korak je predaja upisne dokumentacije u studentsku referadu, što možete obaviti od 24. kolovoza.

8. Kako mogu dostaviti upisnu dokumentaciju?

Upisnu dokumentaciju moguće je dostaviti na tri načina:

  1. osobno u studentsku referadu
  2. zemaljskom poštom („Ugovor o studiranju“ mora biti ovjeren kod javnog bilježnika)
  3. elektroničkom poštom u PDF formatu („Ugovor o studiranju“ mora biti ovjeren kod javnog bilježnika). Nakon slanja upisne dokumentacije elektroničkom poštom (online upis), student/ica ima obavezu dostaviti i originalni Ugovor o studiranju u studentsku referadu te predočiti originalne svjedodžbe na uvid.
9. Možemo li doći do vas osobno na razgovor za informacije o studijima, upisu i školarini?

Naše službe trenutno ne rade zbog korištenja kolektivnog godišnjeg odmora. Službe VERN'a počinju raditi od ponedjeljka 24. kolovoza i tada možete posjetiti naš Odjel za komunikacije (1. kat, Importanne Galleria) svakim radnim danom od 9:00 do 17:00 sati.

10. Kada je sljedeći prijemni ispit (i sve vezane informacije)?

Prvi prijemni ispit u jesenskom roku održat će se u petak 28. kolovoza 2020. s početkom u 12:00 sati putem aplikacije Microsoft Teams. Za pristupanje prijemnom ispitu potrebno je ispuniti prijavu putem naše internetske stranice na linku https://vern.hr/upisi/

Online prijemni ispit obavlja se prema novom, prilagođenom modelu, i to kroz:

  1. evaluaciju ocjena iz prva tri razreda srednje škole (prosjek ocjena 1., 2. i 3. razreda)
  2. evaluaciju ocjena iz hrvatskog i stranog jezika (uz uvjet da su maturanti strani jezik slušali sve 4 godine srednje škole)
  3. motivacijski intervju s kandidatom

Studenti

1. Kada počinje raditi referada nakon kolektivnog (potvrda za SC, potvrda za zdravstveno osiguranje, ostale potvrde)?

Svaki student VERN'a (izuzev studenata sveučilišnih studija) može preuzeti potvrdu o studiranju elektronski, putem sustava e-Građani. Korisnički podaci za pristup tom sustav nalaze na osobnom portalu studenta (Studomatic) s desne strane pod Resursi -> AAI@EduHr identitet*.

Nakon kolektivnog godišnjeg Studentska referada počinje raditi od ponedjeljka 24. kolovoza, a u tjednu od 24. do 28. kolovoza radno vrijeme referade bit će od 9:00 do 17:00 sati.

*AAI@Edu.hr identitet nalazi se na osobnom portalu svakog studenta s desne strane pod „Resursi“. Ako se navedeni link ne nalazi na navedenom mjestu, student nije podnio zahtjev za otvaranje AAI@EduHr elektroničkog identiteta. Zahtjev svaki student može podnijeti putem svojeg osobnog portala -> lijeva strana -> Ostalo -> Zahtjev za Carnet/AAI@EduHr.

2. Kada počinje upis studenata u višu godinu i trebam li osobno doći obaviti upis?

Upis studenata u višu godinu počinje u drugoj polovici rujna, a upis se vrši automatski putem sustava Eduneta. Molimo Vas, pratite svoje osobne studentske portale.

3. Uplata nije provedena već neko vrijeme i ne mogu prijaviti ispite, zašto još nije provedena i kada će biti provedena?

Uplate kroz osobne studentske postale (Studomatic - Eduneta) vidljive su prvi dan nakon povratka studentskih službi s kolektivnog godišnjeg odmora, od ponedjeljka 24. kolovoza.

4. Kada počinje Računovodstvo s radom nakon kolektivnog?

Računovodstvo počinje s radom kao i ostale službe, u ponedjeljak 24. kolovoza.

5. Koji su uvjeti upisa u višu godinu?

Za uvjete upisa na višu godinu studija, molimo Vas da kontaktirate pročelnika/cu svoga studija putem službenog emaila ili putem osobnog studentskog portala.

6. Profesor/ica mi nije upisala rezultate ispita/kolokvija/aktivnosti/prezentacije. Kako ga/ju kontaktirati da mi to upiše?

Sve predavače možete kontaktirati putem službenog emaila ili putem portala, ali Vas molimo uzmite u obzir činjenicu da su predavači trenutno na kolektivnom godišnjem odmoru.

7. Poslao sam profesoru/ici mail/poruku i još mi nije odgovorila?

Svi predavači su trenutno na kolektivnom godišnjem odmoru te će Vam se javiti čim budu u mogućnosti.

8. Kako mogu kontaktirati profesora/icu, pročelnika/cu studija za vrijeme kolektivnog godišnjeg?

Sve predavače možete kontaktirati putem službenog emaila ili putem portala, ali Vas molimo uzmite u obzir činjenicu da su predavači trenutno na kolektivnom godišnjem odmoru te će Vam odgovoriti čim budu u mogućnosti.

9. Kada ću dobiti informaciju o rezultatima popusta (akademski popust)?

Neslužbeni rezultati uvjeta za postupak umanjenja školarina se nalaze na vašem studentskom portalu (Studomatic) s desne strane pod Prijava za umanjenje školarine. Službeni rezultati se rješavaju u rujnu.

10. Ja sam sada tu na VERN'u i ne mogu ući.

Zbog korištenja kolektivnog godišnjeg odmora, Veleučilište VERN' je trenutno zatvoreno. Prvi radni dan studentskih službi VERN'a je ponedjeljak 24. kolovoza, od 9:00 sati.