Globalni projekt

Čestitamo – odličan plasman projekta naših studentica na globalnom natjecanju u Dubaiju

VERN'ove studentice Iva Focht, Klara Glavač Lisinski i Marina Petrović nedavno su se vratile iz Dubaija, s regionalnog finala globalnog natjecanja „HULT Prize“, s odličnim plasmanom te pohvalama međunarodnog žirija i samog šeika Mohammeda.

Marina Petrović, Klara Glavač Lisinski i Iva Focht

Da uspjeh bude još značajniji, one su prve VERN’ove predstavnice koje su ikada sudjelovale na ovom natjecanju, na kojem redovito nastupaju studenti s najprestižnijih svjetskih sveučilišta, poput Harvarda, Oxforda, Stanforda, Yalea, London School of Economics, itd.

„U konkurenciji od 64 tima iz brojnih zemalja poput Indije, Pakistana, Bangladeša, itd., postigle smo odličan plasman i nastavljamo natjecanje na online chalengeu, gdje i dalje prikupljamo bodove i natječemo se s najboljima. Nažalost, unatoč svim pohvalama žirija, pa i samog šeika koji je bio član žirija, nismo se uspjele plasirati na prvo mjesto, a upravo je ono vodilo na glavno finale u New York, u ovom dijelu natjecanja. Šeikove preporuke, savjeti i podrška su nam bili jako važni, a budući da smo u Dubaiju mi bili jedini tim iz jugoistočne Europe, baš zato želimo ostaviti traga s ovim projektom. Trenutačno određujemo zadatke i kontaktiramo partnere i „prijatelje naše ideje“, kako bi usavršili ovaj proizvod“, objasnila nam je Iva. 

A kako u biti funkcionira njihov DOM projekt, koji je pobrao sve simpatije žirija, te očito, ponudio jedan od najboljih odgovora na temu ovogodišnjeg natjecanja „Early childhood education in the urban slum and beyond“?

„DOM projektom pokušavamo riješiti cjelokupni problem predškolskog obrazovanja u urbanim slumovima. Naša uloga nije uloga odgajatelja ili volontera, već tzv. „middle mana“ koji poboljšava i učvršćuje postojeći sustav. Naša će web platforma ujedinjavati sve osobe i institucije koje su na bilo koji način povezane s ovom tematikom, kao i razvojem našeg proizvoda, koji bi trebao riješiti problem nedostatka infrastrukture u urbanim slumovima“, izjavila je Klara.

Još uvijek pune dojmova iz Dubaija i sa samog natjecanja, naše su nam studentice poručile da od ovog projekta neće odustati, jer su im povratne informacije bile odličan putokaz za daljnji razvoj, a pohvale međunarodnih stručnjaka dodatna motivacija.

Djevojke, želimo vam puno uspjeha!

 

Odjel za komunikacije
Datum objave: 20.3.2015.