Erasmus+ projekt

Na VERN’u počinju radionice socijalnog poduzetništva za izraelske i indijske menadžere

Cilj je razviti platformu za promoviranje socijalno inovativnih ideja i međunarodne suradnje na regionalnoj razini između EU, Izraela i Indije, kroz osnivanje inkubatora za društvene inovacije SinnoLab.

Na Veleučilištu VERN’ u ponedjeljak 13. studenoga, prvog dana Globalnog tjedna poduzetništva, započinje 

prvi modul treninga za SinnoLab menadžere međunarodnog Erasmus+ projekta SILICE
(Social Innovation for Local Indian and Israeli Communities and graduate Entrepreneurs).

Cilj ovog projekta je razviti platformu za promoviranje socijalno inovativnih ideja i međunarodne suradnje na regionalnoj razini između EU, Izraela i Indije, kroz osnivanje inkubatora za društvene inovacije SinnoLab (Social Innovation Labs) i poticanje razvoja društvenih poduzeća, koji igraju važnu ulogu u povećanju konkurentnosti izraelskog i indijskog gospodarstva.

U okviru prvog modula, od ponedjeljka 13. do srijede 15. studenoga održat će se treninzi za menadžere budućih izraelskih i indijskih SinnoLab-ova, prema programu kojega su posebno za edukaciju menadžera inkubatora za društvene inovacije, koncipirale viša predavačica na VERN’u, mr. sc. Gordana Ćorić i VERN’ova prodekanica za strateški razvoj Iva Biondić, a temelji se na VERN’ovim programima društvenog poduzetništva i inovacija.

Trodnevnom događanju na VERN’u će prisustvovati visoki predstavnici diplomatskih misija u Republici Hrvatskoj te stručnjaci iz akademske zajednice i područja socijalnog poduzetništva:

  • Nj. E. Zina Kalay Kleitman, Veleposlanica države Izrael u Republici Hrvatskoj,
  • Sarah Cooper, voditeljica odjela za poduzetništvo i inovacije sa Sveučilišta Edinburgh,
  • Richard Harrison, predsjednik odjela za poduzetništvo i inovacije sa Sveučilišta Edinburgh,
  • budući menadžeri SinnoLab-ova sa četiri izraelska i sedam indijskih visokih učilišta,
  • predstavnici hrvatskih social innovation hub-ova i socijalni poduzetnici.

Na prezentacijama i radionicama u okviru ovoga treninga polaznici će obrađivati teme poput: uloge inkubatora u razvoju inovacija, razlike između društvenog aktivizma i socijalnog poduzetništva, poslovnih modela u socijalnom poduzetništvu, design thinkinga, multisektoralne i interdisciplinarne komunikacije i suradnje (Triple/Quadruple/Quintuple Helix) i mnoge druge.

Nositelj ovog međunarodnog Erasmus+ projekta je izraelski Interdisciplinary Center Herzliya (IDC), a partneri na projektu su: Tel-Hai academic college (Izrael), Oranim Academic College of Education (Izrael), Kibbutz movement and Sapir Academic College (Izrael), The Savitribai Phule Pune University (Indija), KIIT University (Indija), Edulab Educational Exchange private limited (Indija), Lokmanya Tilak Jankalyan Shikshan Sanstha Nagpur (Indija), Datta Meghe Institute of Medical Sciences (Indija), te četiri europske visokoobrazovne institucije koje vode treninge za menadžere i predavače i mentoriraju buduće timove izraelskih i indijskih SinnoLab-ova: Technische Universität Berlin (Njemačka), University of Lisboa (Portugal), University of Edinburgh (Škotska) te Veleučilište VERN’.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 12.11.2017.