Poticanje održivog razvoja

Najavljujemo: „4. međunarodna multidisciplinarna znanstvena konferencija MIC – Vis“ – prijave sažetaka do 15. veljače 2022.

Stručnjaci iz različitih područja na konferenciji će ponuditi rješenja za glavne izazove održivom razvoju na mediteranskim otocima.

Konferencija „Mediterranean Islands Conference“, Sveučilište VERN’

Otok Vis će u rujnu sljedeće godine ponovno biti središte diskusija o najznačajnijim temama za održivi razvoj mediteranskih otoka, koje će biti u fokusu 4. međunarodne znanstvene konferencije Mediterranean Islands Conference (MIC – Vis 2022), koja će se od 14. do 17. rujna 2022. održati u gradu Visu.

Konferenciju tradicionalno organiziraju Sveučilište VERN’ i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, a prijave sažetaka znanstvenih i stručnih radova za izlaganje na konferenciji otvorene su do 15. veljače 2022.

Četvrto izdanje ove konferencije ponovno će okupiti međunarodne stručnjake iz različitih područja koji će predstaviti vlastite spoznaje o glavnim razvojnim problemima otoka na Mediteranu u okviru 18 konferencijskih tema: demografija, kultura i tradicija, mediji i komunikacije, obrazovanje, održivi razvoj, podmorje i biologija, poslovanje i gospodarstvo, povijest, sport, turizam, umjetnost i književnost…

Uvodničari konferencije MIC – Vis 2022. bit će ugledni stručnjaci prof. dr. sc. Juan Carlos Radovich sa Sveučilišta u Buenos Airesu te prof. emeritus dr. sc. Frano Barbir s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu.

Važni datumi za izlagače:

  • predaja sažetaka radova: 15. veljače 2022.
  • trajanje konferencije: 14. – 17. rujna 2022.
  • predaja cjelovitih radova: 15. studenoga 2022.

Detaljnije informacije o konferenciji i prijavi radova dostupne su na internetskoj stranici http://www.mic-vis.eu/.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 11.11.2021.