prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila

Obavijest o modelu izvođenja nastave u zimskom semestru ak. god. 20./21.

Poštovane studentice i studenti,

kao što znate, u drugom dijelu ove akademske godine svi smo se našli u vrlo izazovnoj situaciji – sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, veći dio nastave i ispita održali smo online. Budući da se epidemiološka situacija pogoršava, odlučili smo i rujanske  ispite odraditi online.

Pozorno pratimo epidemiološke trendove koji su nestabilni i ukazuju na daljnju prisutnost velikog rizika zaraze COVID-19 uz mogući povećani broj zaraženih te pogoršanje opće epidemiološke situacije u narednim mjesecima. U tijeku smo s aktivnostima Ministarstva znanosti i obrazovanja vezanima za početak nastave u obrazovnim ustanovama.

Imajući u vidu sve potrebne epidemiološke mjere neophodne za zaštitu zdravlja, prije svega vas i osoba iz vašeg neposrednog okruženja, za nastupajuću nastavnu godinu pripremili smo model nastave koji kombinira kontaktnu i online izvedbu.

Kako bi se smanjio rizik od potencijalne zaraze, jedna od epidemioloških mjera jest i osiguravanje kontaktne nastave za manji broj studenata u kraćim vremenskim intervalima i uz obveznu socijalnu distancu

  • Slijedom toga, nastava u redovnoj izvedbi na preddiplomskim studijima izvodit će se u većoj mjeri u predavaonicama, te u manjem obimu online. Za predmete koje nije moguće izvoditi online, nastava će se organizirati u predavaonicama, odnosno u TV studiju.
  • Nastava u izvanrednoj izvedbi na preddiplomskim studijima, izvodit će se u većoj mjeri online, te u manjem dijelu (početak i kraj) u učionicama.
  • Nastava na diplomskim studijima, izvodit će se u većoj mjeri online, te u manjem dijelu (početak i kraj semestra) u predavaonicama.

S obzirom da su izvanredni studenti i studenti diplomskih studija u većoj mjeri zaposleni, vjerujemo da će im ovakav oblik nastave omogućiti ispunjavanje svih studentskih i radnih obveza.

Pohađanje nastave u predavaonicama bit će moguće uz provedbu svih potrebnih epidemioloških mjera i preporuka kao što su osiguravanje preporučenog fizičkog razmaka, nošenje maski, svakodnevno mjerenje temperature pri dolasku na VERN’ te drugih mjera.

Ovakav model omogućava nam brzi prelazak na punu online nastavu ako se pogorša epidemiološka situacija i Nacionalni stožer donese odluku o ponovnom zatvaranju obrazovnih ustanova.

Raspored tako organizirane nastave bit će objavljen na vrijeme.

Zajednički nam je interes sve mjere i preporuke primjenjivati u potpunosti i odgovorno.

Ako imate dodatnih pitanja, na raspolaganju su vam Odjel za komunikacije, Studentska referada i Pročelnici vaših studija, koje možete kontaktirati putem njihovih kontakt brojeva ili email adresa.

Srdačan pozdrav,

Prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, dekan

Odjel za komunikacije
Datum objave: 4.9.2020.