Preventivne mjere

Obavijest o poštivanju preventivnih mjera tijekom boravka na VERN’u

Nova odluka dekana prof. dr. sc. Vlatka Cvrtile odnosi se na redovito i odgovorno pridržavanje svih preporučenih mjera u vrijeme epidemije COVID-19.

Poštovane studentice i studenti,

uslijed negativnih epidemioloških okolnosti i u skladu s uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja, preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, dekan VERN’a prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila donio je „Odluku o ponašanju na ispitima/vježbama u prostoru VERN’a u vrijeme epidemije COVID-19“.

Tijekom boravka u prostorima VERN’a studenti su dužni pridržavati se propisanih mjera.

  • Voditi brigu o preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i primjenjivati ih redovito i odgovorno. Nakon ulaska u prostor VERN’a, studenti su obvezni nositi zaštitnu masku te dezinficirati ruke na za to predviđenim mjestima.
  • Prilikom dolaska u prostor VERN’a studenti će na ulasku izvršiti dezinfekciju obuće, popuniti izjavu o odgovornosti te će im biti mjerena tjelesna temperatura bez kontaktnim toplomjerom. Ulazak u prostor neće biti moguć studentima s povišenom tjelesnom temperaturom (od 37,2 stupnjeva). Ista se mjera odnosi i na predavače i djelatnike VERN’a, kojima u slučaju povišene tjelesne temperature (od 37,2 stupnjeva) također neće biti moguć ulazak u prostor.
  • Studenti su na svim ispitima obvezni nositi zaštitne maske, a ukoliko ne posjeduju vlastitu, zaštitnu masku mogu preuzeti na ulazu prije mjerenja temperature.
  • Studenti su obvezni kroz cijelo vrijeme boravka na VERN’u držati razmak od 1,5 metra udaljenosti jedni od drugih.
  • Tijekom boravka u učionicama studenti će sjediti prema unaprijed predviđenom rasporedu, uz preporučeni razmak.
  • Nakon završetka ispita/vježbi molimo studente da se ne zadržavaju u prostorima i na hodnicima.

Odluka se primjenjuje od utorka 23. lipnja, a objavljena je svim studentima na osobnim studentskim portalima (u izborniku s desne strane). Stupanjem ove Odluke na snagu, prestaju vrijediti Preporuke donesene 11. svibnja.

Preporuča se smanjeni intenzitet posjeta administrativnim i studentskim službama u uredskim prostorima, budući da sve službe možete kontaktirati tijekom uredovnog radnog vremena putem službenih brojeva telefona i email adresa.

Za sve informacije oko održavanja ispitnih rokova, preporučljivo je kontaktirati studentsku referadu ili pročelnike vaših studija.

Želimo vam ugodan boravak u našim akademskim prostorima i pozivamo vas i dalje na odgovorno ponašanje.

Srdačan pozdrav.
Odjel za komunikacije
Datum objave: 23.6.2020.