Sukladno preporuci ministarstva sva nastava će se do daljnjeg izvoditi online.

Obavijest: Prelazak na potpunu online nastavu od 7. 12. 2020.

prof. dr. sc Vlatko Cvrtila, dekan VERN’a

Poštovane kolegice i kolege,

ovu akademsku godinu, kao što znate, izvodimo u izvanrednim okolnostima zbog primjene epidemioloških mjera i preporuka, te zajedničkim naporima uspijevamo održavati akademske procese na visokoj razini kvalitete. Želim vam još jednom zahvaliti na vašem razumijevanju i strpljivosti koje pokazujete cijelo ovo vrijeme rada u tim posebnim okolnostima. Svi znamo kako je kontaktna nastava teško zamjenjiva u visokom obrazovanju, ali smo isto tako svjesni ograničenja njezinog kontinuiranog održavanja u sadašnjim uvjetima velikog rizika od širenja bolesti COVID-19.

Predviđajući početkom akademske godine kako bi moglo doći do pogoršanja epidemiološke situacije, planirali smo i prilagodili nastavni proces na način da u svakom trenutku budemo spremni zamijeniti kontaktnu online nastavom. Izvanrednim studentima i studentima diplomskih studija, nakon prva dva tjedna kontaktne nastave, omogućili smo u nastavku semestra online nastavu. Kako se situacija pogoršavala, nastavu za studente preddiplomskih studija smo nastavili s modelom sinkronizirane izvedbe, pa ste sami mogli odlučiti na koji način ćete pratiti predavanja (kontaktno ili online).

Sukladno preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, sva nastava od 7. 12. 2020. održavat će se online do daljnjeg. O mogućim promjenama i povratku kontaktnoj nastavi u siječnju 2021. godine prema našem akademskom kalendaru, kao i o načinu održavanja ispita u veljači, informirat ćemo vas na vrijeme.

Ispitni rokovi u tjednu od 30. studenoga 2020. će se i dalje održavati u akademskom prostoru VERN’a (kontaktno), osim za studente koji su iz objektivnih razloga spriječeni prisustvovati ispitima/kolokvijima u akademskom prostoru (potvrđen COVID-19, izrečena mjera samoizolacije, pripadnost visokorizičnim skupinama i sl.), te su za to, nakon upućene zamolbe, dobili odobrenje VERN’a.

Želim vam dobro zdravlje i uspješan izlazak na preostale rokove.

Srdačan pozdrav,

Prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, dekan/rektor

Odjel za komunikacije
Datum objave: 2.12.2020.