Obavijesti COVID - 19

Obavijest rektora: Početak nastave u ljetnom semestru (8. ožujka)

Prema važećim odlukama resornog ministarstva nastava u ljetnom semestru započinje online.

prof. dr. sc Vlatko Cvrtila, rektor Sveučilišta VERN’

Poštovane kolegice i kolege,

zbog pojave pandemije u zadnjih godinu dana nastavu i druge akademske aktivnosti izvodimo u otežanim uvjetima i moramo se prilagođavati odlukama nadležnih tijela, te provoditi odgovarajuće epidemiološke mjere. Želim vam zahvaliti na razumijevanju i poštivanju mjera koje poduzimamo u svrhu održavanja akademskih procesa na visokoj razini kvalitete.

Pred nama je ljetni semestar i pripreme za njegovu izvedbu su u tijeku. Kao što vam je poznato, planirani početak nastave je 8. ožujka 2021. Usprkos nešto boljoj epidemiološkoj situaciji, te popuštanju mjera u nekim sektorima, još uvijek nema novih odluka Ministarstva znanosti i obrazovanja o promjeni modela održavanja nastave na ustanovama visokog obrazovanja što znači da će se ona u dolazećim tjednima održavati online.

Zbog toga smo obavezni sljedeći tjedan započeti nastavu u online izvedbi kako je to bilo i na kraju prošlog semestra. Čim se okolnosti promijene te nadležno Ministarstvo omogući izvođenje kontakte nastave, vratiti ćemo nastavu u učionice. Studenti koji iz različitih razloga neće moći pohađati kontaktnu nastavu, istu će moći pratiti sinkronizirano iz učionice preko MS Teamsa kao i u dijelu zimskog semestra. Za praćenje online nastave neće biti potrebno upućivati zamolbe. Svim studentima će se evidentirati dolaznost bez obzira prate li nastavu online ili u učionici. Ovo vrijedi za sve studente preddiplomskih i diplomskih studija bez obzira u kojem statusu studiraju (redovni ili izvanredni studij).

I dalje ćemo vas putem Studomatica redovito obavještavati o epidemiološkim odlukama i uputama koje određuje za visoko obrazovanje Ministarstvo znanosti i obrazovanja te druga nadležna tijela.

Hvala vam na razumijevanju ove zahtjevne situacije u kojoj često nije moguće planirati aktivnosti daleko unaprijed jer nam to ne dopuštaju okolnosti. Vjerujem da ćemo zajedničkim naporima uspješno realizirati i ljetni semestar, te da će se epidemiološka situacija poboljšavati, a nastava ubrzo vratiti u učionice na zadovoljstvo svih nas.   

Rektor

Prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila

Odjel za komunikacije
Datum objave: 2.3.2021.