Studentske stipendije

Obavijest studentima VERN’ovih STEM studija o dodijeli državnih stipendija za ak. god. 2021./22.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poziva studente da provjere svoje podatke u AAI@EduHr sustavu, prema kojima se dodjeljuju stipendije u STEM područjima.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je pozvalo sve redovite studente VERN’ovih STEM studija – Interneta stvari, Poslovne informatike i Tehničkog menadžmenta – da radi dodjele državnih stipendija za ak. god. 2021./22. provjere svoje podatke u AAI@EduHr sustavu.

Studentima se državne STEM stipendije dodjeljuju na temelju broja ECTS bodova, prosjeka ocjena, odnosno rezultata državne mature, prema kojima se studenti plasiraju na rang-listu. Na temelju tih podataka Ministarstvo znanosti i obrazovanja putem emaila u sustavu AAI@EduHr, izravno kontaktira studente koji ostvaruju pravo na stipendiju.

Kako bi provjerili svoje podatke u sustavu, studenti se moraju prijaviti u aplikaciju (https://stemstipendije.mzo.hr/) vlastitim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, pri čemu će im biti dodijeljena jedinstvena identifikacijska oznaka kojom će kasnije provjeriti svoje mjesto na rang-listi.

Državna stipendija u STEM područjima znanosti isplaćuje se u devet mjesečnih rata u iznosu od 1.200 kuna.

Studenti svoje podatke mogu provjeriti i po potrebi korigirati najkasnije do utorka, 2. studenoga 2021. godine, do 12.00 sati.

Detaljnije informacije o dodijeli državnih STEM stipendija i uputama za provjeru podataka dostupne su na službenim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja te Facebook stranici STEM stipendija.

Za sva ostala pitanja studenti se mogu obratiti koordinatorici za STEM stipendije na Sveučilištu VERN’, kolegici Jadranki Musulin na email jadranka.musulin@vern.hr

Odjel za komunikacije
Datum objave: 27.10.2021.