Studentske stipendije

Objava rang-lista za državne stipendije u STEM područjima znanosti

Za prihvaćanje državne STEM stipendije potrebno je u mrežnoj aplikaciji do srijede 17. studenoga, do 13 sati, označiti Izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja.

Objavljene su rang-liste za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2021./2022., a dostupne su na na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/

Kako bi provjerili svoje mjesto na rang-listi, studenti mrežnoj aplikaciji pristupaju svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom te provjeravaju svoje mjesto na listi pomoću jedinstvene identifikacijske oznake. 

Studenti koji su na rang-listi u kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni elektroničkom poštom da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje mjesto na rang-listi provjeriti u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr.

Za prihvaćanje državne STEM stipendije potrebno je u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr do srijede, 17. studenoga 2021. godine, do 13 sati, označiti Izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, zatim prihvatiti Uvjete stipendiranja te upisati isključivo IBAN žiroračuna koji glasi na ime i prezime dobitnice/dobitnika STEM stipendije.

Za detaljnije informacije pozivamo studente da posjete internetsku stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, internetsku stranicu projekta http://stem.mzo.hr/ te službenu Facebook stranicu Državne STEM stipendije.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 10.11.2021.