Poslovni i osobni razvoj

Otvorene prijave za jednodnevni poslovni skup „Uspješna tajnica – uspješnija organizacija“ – 27. rujna na VERN’u

S obzirom na njihov značaj u tvrtkama, znanja i vještine kojima se služe, poslovne tajnice sve više dolaze pod lupo poslovnog svijeta.

Kontinuirano obrazovanje i usavršavanje, poznavanje stranih jezika te diplomatske i komunikacijske vještine već odavno nisu ekskluzivne karakteristike isključivo poslovnih menadžera. Za uspješnu organizaciju uredskog poslovanja i administrativnih poslova te planiranje aktivnosti menadžera, sve navedene karakteristike u modernim poslovnim organizacijama najčešće posjeduju i poslovne tajnice.

Organizacijske vještine, razvijeni multitasking, orijentiranost na detalje, umijeće u komunikaciji (verbalnim i pisanim putem), poznavanje stranih jezika, sposobnost ocjenjivanja i donošenja razumnih prosudbi, ali i podrška kolegama na mnogim poljima, samo su dio znanja i vještina koje posjeduju uspješne poslovne tajnice, ali i poslovni tajnici, pokazalo je britansko istraživanje Instituta ovlaštenih tajnika i administratora (ICSA). 

Dr. sc. Elvira Mlivić Budeš, koordinatorica programa poslovnog i osobnog razvoja na VERN’u objašnjava da „u današnjem poslovnom svijetu, poslovna tajnica ili voditeljica ureda itekako utječe na imidž organizacije, komunikaciju u timu, odnose među zaposlenicima i protok informacija. Pri tome je ključno da ta osoba zrači optimizmom, odnosno da vidi pozitivan ishod situacije ili izazova, da je odvažna u preuzimanju rizika, čak kada se to drugi zaposlenici ne usude, da je strpljiva i staložena, odnosno spremna čekati priliku, a opet zadržati mir u svakoj situaciji te da će odvojiti vrijeme za promišljanje o kompleksnijim problemima“.

Jednodnevni poslovni skup „Uspješna tajnica – uspješnija organizacija“ sudionicima će ponuditi usavršavanje u području asertivnosti, postizanja organizacijskih ciljeva, komunikacije i poslovnog dopisivanja te networking stručnjaka za upravljanje uredskim poslovanjem. 

Skup će se održati na Veleučilištu VERN’, u petak 27. rujna, a prijaviti se možete putem online prijavnice u nastavku.

PRIJAVNICA NA PROGRAM

Odjel za komunikacije
Datum objave: 4.9.2019.