Uspješne karijere

Poslovni uspjesi VERN’ovaca predstavljeni u novom broju Forbesa

Magazin Forbes je u hrvatskom izdanju za srpanj predstavio nekoliko uspješnih hrvatskih poduzetnika i poslovnih stručnjaka „nove generacije“, koji su imali zajedničku polazišnu točku u karijeri – kvalitetno obrazovanje koje ih je pripremilo za tržište rada.

Autori ističu kako ovi primjeri ukazuju da stručno visoko obrazovanje, koje uz teorijska nudi i mnoštvo praktičnih znanja, mladima pruža oruđe za izgradnju uspješne poslovne karijere.

Na tom se popisu nalaze i naše kolege VERN’ovci: Azra Bračković, Petra Crljenak, Dario Šafarić, Ivan Ćirović i Hrvoje Grčić.

Azra Bračković
(ExxonMobil, izvršna menadžerica)

Azra je svoju impresivnu međunarodnu karijeru započela graditi još za vrijeme studentske prakse na VERN’u. Prva međunarodna iskustva stekla je na praksi u međunarodnom hotelskom lancu u Pragu, a njezina znanja i vještine zapazili su i stručnjaci za selekciju kadrova koji su joj preporučili prijavu u američku naftnu korporaciju ExxonMobil. Azra je danas izvršna menadžerica u sektoru za natječajne postupke, ugovaranje i nabavu za petrokemijsku proizvodnju za Sjevernu Europu u ovom najvećem svjetskom proizvođaču nafte.

Petra Crljenak
(Photo Bootique, poduzetnica)

Iako se činilo da su kabine za izradu foto-portreta za osobne dokumente stvar prošlosti, naša je Petra odlučila udahnuti malo živosti u „dosadne kutije“ i pretvoriti ih u – zabavne „foto hot spotove“. Prihvatila je međunarodne trendove, stvorila jedinstvenu hrvatsku verziju „kutije“, spojila je na internet – i rizik se isplatio.

Dario Šafarić
(Media-Soft, direktor za marketing i prodaju, voditelj londonske podružnice)

Dario je još za vrijeme studentskih ekonomskih natjecanja na sebe bio privukao interes poslodavaca te je pred sobom imao nekoliko poslovnih ponuda. Međutim, odlučio se za karijeru u obiteljskoj tvrtki u Čakovcu, koja je do danas prerasla u jednu od vodećih IT tvrtki u svijetu za farmaceutsku industriju. Svoja softverska CRM rješenja prodaju globalnim kompanijama, poput Pfizera, AstraZenece i GlaxoSmithKlinea, a upravo je Dario zadužen za globalni marketing i prodaju CRM i CLM aplikacija.

Ivan Ćirović
(inspiracija.com, vlasnik i direktor)

Ivan je tvrtku pokrenuo odmah nakon diplome na VERN’u, a prve je poslovne korake napravio još za vrijeme studija kada je izrađivao samostalne projekte. Iza njegove inspiracije.com je 10-godišnji razvoj, a poslovne planove razvija godinu po godinu. Marketinške kampanje na Facebooku, Googleu, YouTubeu i Twitteru dosad je već odhendlao za mnoge ugledne klijente među kojima su i HomeExchange.com, Styria, Yves Rocher, PBZ Nekretninte, Elgrad, Labud, Aphipharm itd.

Hrvoje Grčić
(TELE2, direktor marketinga i prodaje)

Poslovni i osobni razvoj našem su Hrvoju konstantno na listi prioriteta. Nakon što je diplomirao na VERN’u, školovanje je nastavio na Executive MBA programu na Bledu, a nakon što je u TELE2 uspješno izgradio segment prodaje za poslovne korisnike, početkom ove godine preuzeo je funkciju direktora direktne prodaje i postao odgovoran za segment prodaje i poslovnim i privatnim korisnicima.

Čestitamo im i želimo puno uspjeha u daljnjoj karijeri, a njihove priče pročitajte klikom na članke iz Forbesa.