HULT Prize 2019.

Pozivamo vas na nacionalni finalni pitch „HULT Prize 2019.“ – VERN’, 17.12., u 16:00 sati

Najbolji tim će osvojiti put u regionalno finale prema vlastitom izboru – London, San Francisco, Boston, Dubai, Šangaj, Tokyo, Madrid, Pariz, Rio de Janeiro, Mexico City ili neki od 15 drugih gradova.

Kako bi studenti riješili globalni izazov – nezaposlenost mladih? Koje su društveno-poduzetničke ideje i projekte VERN’ovi studenti ponudili kao odgovor na temu „PROVIDE meaningful work for 10,000 youth within the next decade“?

Kako bi saznali odgovore na ova pitanja pozivamo sve studente i predavače na nacionalni finalni pitch natjecanja „HULT Prize 2019.“, koji će se održati na VERN’u u ponedjeljak 17. prosinca, s početkom u 16:00 sati u dvorani 200 (II. kat).

Studentski timovi na pitchu će predstaviti svoje društveno-poduzetničke ideje i projekte s kojima se natječu za plasman u regionalno finale ovog globalnog studentskog natjecanja.

Njihove projekte i ideje evaluirat će stručni žiri, koji će nakon održanog pitcha i vijećanja proglasiti najbolji studentski tim, koji će automatski osvojiti put u regionalno finale prema vlastitom izboru (London, San Francisco, Boston, Dubai, Šangaj, Tokyo, Madrid, Pariz, Rio de Janeiro, Mexico City i 15 drugih gradova).

Podsjetimo, HULT Prize natjecanje se kolokvijalno još naziva i „Nobelova nagrada za studente“, a u regionalnim finalima se svake godine natječu studentski timovi s najprestižnijih svjetskih sveučilišta poput Harvarda, Oxforda, Stanforda, MIT-a, London School of Economics, itd., koji predlažu projekte i rješenja za neke od najvećih izazova čovječanstva.

Glavna nagrada za koju se studenti natječu je 1.000.000 američkih dolara, namijenjenih za realizaciju predloženog projekta.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 14.12.2018.