„Tjedan obiteljskih poduzeća“

Pozivamo vas na workshop „Obiteljsko poduzeće i prijenos poslovanja“ – VERN’, 5. 11., 15:30 sati

U tjednu posvećenom obiteljskom poduzetništvu, na VERN'u će se održati tematski workshop koji će objediniti edukativno predavanje i panel diskusiju s obiteljskim poduzetnicima.

„Obiteljsko poduzeće i prijenos poslovanja“

Odluka o budućnosti obiteljskog poduzeća nakon umirovljenja vlasnika i povlačenja iz biznisa aktualna je za svakog trećeg poduzetnika u Hrvatskoj. Na koga i na koji način prenijeti poslovanje svog poduzeća ili obrta?

U „Tjednu obiteljskih poduzeća i prijenosa poslovanja“ koji se u Hrvatskoj obilježava od 4. do 8. studenoga u organizaciji Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR), pozivamo vas na workshop za studente i njihove roditelje, vlasnike malih poduzeća i obrta

„Obiteljsko poduzeće i prijenos poslovanja“

koji će se održati na VERN’u
u utorak 5. studenoga, od 15:30 do 17:00 sati u dvorani 200.

Program workshopa sastojat će se od edukativnog predavanja i panel diskusije:

EDUKATIVNO PREDAVANJE

  • Zašto je važno pripremiti se za prijenos poslovanja?
  • Nasljeđivanje i prodaja poduzeća kao najčešći modeli prijenosa poslovanja
  • Kada i kako započeti pripremu i koga uključiti u proces?

PANEL DISKUSIJA

  • Kratko predavanje „OBITELJSKO PODUZEĆE I PRIJENOS POSLOVANJA“
    (Zoran Zemlić, konzultant, direktor KPMG Hrvatska*)
  • Okrugli stol „PRIPREME ZA PRIJENOS POSLOVANJA“
    (konzultant, poduzetnici i njihovi nasljednici, studenti Veleučilišta VERN’)

Po završetku događanja za sudionike će biti održano prigodno druženje, uz razmjenu mišljenja i iskustava.

Cilj workshopa je potaknuti vlasnike na pravovremenu pripremu za prijenos poslovanja, kako bi se izbjeglo donošenje odluka o budućnosti poduzeća ili obrta pod pritiskom iznenadnih i nepredvidivih okolnosti.

U razvijenim europskim zemljama koje imaju dugu tradiciju poduzetništva visoko je razvijena svijest o složenosti prijenosa poslovanja. S druge strane, u Hrvatskoj, prema rezultatima Business Transfer Barometar istraživanja, 5.300 poduzeća s oko 57.000 zaposlenih predstavlja posebno rizičnu skupinu, budući da njihovi vlasnici ne poduzimaju potrebne korake u cilju pripreme za prijenos poslovanja i nemaju dovoljno informacija o složenosti i trajanju ovog procesa.

Za sve zainteresirane studente i predavače, sudjelovanje na radionici je besplatno, uz obaveznu prethodnu prijavu, radi planiranja prostornih kapaciteta. Vašu prijavu možete poslati na email adresu ivan.pnjak@vern.hr.

O PREDAVAČU

* Zoran Zemlić je direktor u odjelu financijskog savjetovanja KPMG-a u Hrvatskoj. Diplomirani je ekonomist i ovlašteni računovođa Velike Britanije (UK Association of Chartered Certified Accountants – ACCA) te ovlašteni hrvatski revizor. Pridružio se KPMG-u u Hrvatskoj 2000. godine. Od tada do danas, sudjelovao je u mnogim kupoprodajnim transakcijama koje su uključivale procjene vrijednosti za domaće i strane investitore te dubinska snimanja, a sudjelovao je i na brojnim revizijama u nefinancijskom sektoru. Od 2004. godine radi u odjelu financijskog savjetovanja gdje je bio angažiran na mnogobrojnim due diligence projektima, procjenama vrijednosti, projektima strukturiranja transakcija te u revizijama u različitim industrijskim sektorima, u proizvodnom sektoru, industriji roba široke potrošnje te u farmaceutskoj industriji u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Tijekom 2010. Godine iz KPMG-a prelazi na mjesto člana uprave Alternative Private Equity d.o.o., društva za upravljanje private equity fondom Alternative Private Equity FGS, veličine 80 milijuna eura. Sudjelovao je u procesu prikupljanja sredstava za fond te u analizi i provedbi transakcija, a također je bio zadužen i za odnose sa investitorima. Fond je analizirao preko 150 investicijskih prilika i napravio dvije investicije ukupne vrijednosti 20 milijuna eura. Godine 2014. vraća se u KPMG, gdje je zadužen za M&A aktivnosti, odnosno savjetovanje klijenata prilikom prodaja/ akvizicija društava ili imovine, a također je i voditelj Grupe za obiteljska poduzeća.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 28.10.2019.