Cjeloživotno obrazovanje

Steknite licencu za „Turističkog vodiča“ i „Voditelja poslovnice“ prije zakonskih izmjena

Još je samo u ožujku moguće polaganje stručnih ispita za ova zanimanja prema jednostavnijem modelu.

Uslijed rasta broja turista, turistički vodiči sve traženiji

U tijeku su prijave za polaganje stručnih ispita na Veleučilištu VERN’ za „Turističkog vodiča“* i „Voditelja poslovnice“*, za kojima postoji sve veći interes na tržištu zbog rasta broja turista u našoj zemlji i sve dulje turističke sezone.

Programi edukacije za oba programa na VERN’u započinju 11. ožujka 2019., kako bi se polaznici na vrijeme stigli pripremiti za nadolazeću turističku sezonu.

Turistički vodič

Program se sastoji od općeg i posebnog dijela. Opći dio obuhvaća slušanje teorijske nastave od 89 sati (radnim danima od 17:00 sati i subotom prijepodne) i praktični rad na terenu. Posebni dio obuhvaća po 10 sati teorijske nastave i praktični rad na terenu za područje svake županije. Na kraju programa polaznici polažu komisijski ispit (pismeni i usmeni dio). 
Pročitajte detaljnije informacije o nastavnom planu i programu -> https://bit.ly/2Te5I64

Voditelj poslovnice

Program se sastoji od slušanja seminara u trajanju od 43 sata (radnim danima od 17:00 sati, a moguće i subotom prijepodne) te polaganja komisijskog ispita (pismeni i usmeni dio). Pročitajte detaljnije informacije o nastavnom planu i programu -> https://bit.ly/2UfQKsq

*Riječ je o licenciranim programima Ministarstva turizma Republike Hrvatske koji se još samo u ožujku izvode po jednostavnijem obrazovnom modelu, budući da će zbog izmjena Zakona o pružanju usluga u turizmu i novih pravilnika o stručnim ispitima, polaganje ovih programa ubuduće biti složenije.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 1.3.2019.