Svečana promocija 2007.

Svečana promocija 6. generacije prvostupnika veleučilišta VERN’

Na svečanoj promociji u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, koja se održala 2. lipnja 2010., svoje je svjedodžbe primilo 186 prvostupnika Veleučilišta VERN'.

Svečana promocija 2007.

Zagreb – Veleučilište VERN’ danas je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održalo svečanu promociju šeste generacije baccalaureusa prvostupnika ekonomije poduzetništva, koji su obranivši završni rad automatski postali i članovima VERN’-ova Alumni kluba. Svoje svjedodžbe o završenom stručnom studiju i ulasku u red visokoobrazovanih dobilo je 186 VERN’-ovih baccalaureusa od kojih je velika većina već zaposlena u gospodarstvu, od malih i srednjih obiteljskih tvrtki pa sve do vodećih velikih hrvatskih poslovnih sustava.

Danas je na tržištu preko 700 završenih VERN’-ovaca koji stvaraju nove vrijednosti te time podižu konkurentnost hrvatskog gospodarstva na putu u Europsku uniju. Prema istraživanju VERN’ Alumni kluba provedenom u 2006. godini, 90% VERN’-ovaca zapošljava se u prvih 6 mjeseci od obrane završnog rada, dok se preostali zapošljavaju tijekom narednih 6 mjeseci. Glavna karakteristika VERN’-ovih stručnih studija su primjenjiva praktična poslovna znanja i vještine. Putem videolinka svoje kolege su pozdravili istaknuti VERN’-ovi baccalaureusi koji su danas na menadžerskim pozicijama u renomiranim tvrtkama: Kristijan Pakšec, izvršni direktor internetskog portala MojPosao.net, Alen Kišić, direktor korporativnih komunikacija METRO Cash&Carry za jugoistočnu Europu te Željko Krizmanić, voditelj prodaje i odnosa s javnošću časopisa Lider.

Baccalaureuse je u svojstvu osobnog izaslanika Predsjednika Stjepana Mesića, koji osobno ili putem izaslanika tradicionalno svake godine pruža svoju potporu poduzetničkom obrazovanju mladih i njihovom uključivanju u poslovnu zajednicu pozdravio prof. dr. Izet Aganović, posebni savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za znanost i obrazovanje. U ime premijera, baccalaureusima, njihovim roditeljima i poslovnim partnerima, ističući potporu Vlade stručnom visokom obrazovanju hrvatskih poduzetnika također se obratio Damir Polančec, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske za gospodarstvo. Prisutnima se povodom Dana Europe, 9. svibnja, i cijelog tjedna posvećenog manifestacijama oko Europske unije koja posebnu pozornost poklanja mladima i njihovom cjeloživotnom obrazovanju obratio i Vincent Degert, šef Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj. Specijalni gost manifestacije, ujedno i iznenađenje prvostupnicima bio je Oliviero Toscani, autor najpoznatijih Benettonovih reklamnih kampanja i osnivač centra za moderne komunikacije La Sterpaia koji će 8. svibnja održati dugo najavljivano predavanje u Zagrebu.

VERN’-ovi baccalaureusi tradicionalno daruju osobna računala hrvatskim otočkim osnovnim i srednjim školama, time izravno potičući njihovu informatičku pismenost i internetsku povezanost s cijelim svijetom. Ove godine izbor je pao na Srednju školu na otoku Visu čijim su učenicima baccalaureusi poklonili 10 osobnih računala.

Branko Štefanović, predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta VERN’ ovom prigodom je izjavio:
‘Veleučilište VERN’ svojim angažmanom svakim danom dobiva na značaju kako u hrvatskoj tako i u međunarodnoj javnosti. To ne bi bilo moguće da naši baccalaureusi nakon završetka studija ne zadovoljavaju kriterije modernog poduzetničkog okruženja. Trudimo se pružiti im optimalne uvjete, najbolje teorijsko i praktično znanje, a dovođenje svjetskih imena poput, u ovom slučaju, Oliviera Toscanija sastavni je dio VERN’-ovog programa kojim se studente potiče da uče od najboljih i da postanu aktivni sudionici, a ne samo promatrači relevantnih događanja.’

Nakon same promocije, neformalno druženje prvostupnika i prisutnih uzvanika nastavljeno je u predvorju dvorane te je razmjenom posjetnica i poslovnih ideja već započelo poslovno umrežavanje.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 7.5.2007.