Ljetni upisni rok 2020.

Uputa o završnom postupku upisa putem sustava „postani-student.hr“

Ovaj model upisa namijenjen je sljedećim grupama kandidata:

  • Ovogodišnjim maturantima koji ostvaruju uvjete za upis željenog studija na VERN’u
  • Kandidatima koji su maturirali prethodnih godina i ostvaruju uvjete za upis željenog studija na VERN’u, a ove godine su odlučili pristupiti upisu putem državne mature

Završni postupak upisa putem državne mature

Tijekom srpnja je započeo završni odabir fakulteta za upis putem sustava državne mature Postani-student.hr

Zadnji dan upisa u ljetnom upisnom roku je petak, 31. srpnja 2020.

Postupak upisa:

1. Prijava preko Internet stranice www.vern.hr na željeni studij

Kandidati koji se do sada nisu prijavili putem osobnih studentskih portala (EduNeta portali – Studomatic) obavezni su izvršiti prijavu u informacijski sustav VERN’a, putem linka: eduneta.vern.hr/prijave

Kandidati koji su se već prijavili, a nemaju korisničke podatke za pristup studentskom portalu, mogu se obratiti našem Odjelu za komunikacije (Ana Belićana.belic@vern.hr, 01.4881.832 i/ili Karla Greglkarla.gregl@vern.hr, 01.4881.833).

2. Uplata upisne rate

Rezervaciju mjesta u studijskoj grupi i potvrdu namjere upisa (radi regulacije upisnih kvota) obavit ćete uplatom upisne rate u iznosu od 2.500 kuna. To je ujedno i prva rata školarine (za taj iznos umanjuje se vaša godišnja školarina za prvu godini studija). Obrazac uplatnice nalazi se na vašem studentskom portalu – izbornik na lijevoj strani: Obrasci – Primjer popunjene uplatnice (EduNeta portali – Studomatic). 

3. Ispunjavanje i ovjera ugovora o studiranju

Ugovor o studiranju bit će aktiviran na osobnim studentskim portalima kandidata nakon registracije uplate upisne rate. 

Ugovore sa studentske strane potpisuju student i jamac, a potpisivanje, odnosno ovjeru potpisa moguće je obaviti na dva načina:

a) U Studentskoj referadi VERN’a. Student i/ili jamac donose nepotpisane primjerke ugovora ispisane sa studentskog portala. Na potpis Ugovora obavezno ponijeti osobne iskaznice ili putovnice.

b) Kod javnog bilježnika. Student i jamac s ispisanim i nepotpisanim primjerkom Ugovora sa studentskog portala odlaze na ovjeru potpisa kod javnog bilježnika. Ovjerene ugovore studenti predaju u Studentsku referadu (Importanne Galleria, 1. kat, svaki radni dan od 09:00 do 17:00 sati).

Konačni rok za predaju upisne dokumentacije u ljetnom upisnom roku je petak, 31. srpnja.

Predaja kompletne upisne dokumentacije je zadnji korak u postupku upisa.

Detaljan popis dokumentacije, kao i ostale informacije oko postupka upisa dostupne su putem ove internetske poveznice: www.vern.hr/upisi, u dijelu „Upisni postupak za preddiplomske stručne studije“.

Za dostavu upisne dokumentacije potrebno je kontaktirati studentsku referadu na broj telefona 01.4881.821.

Za sve dodatne informacije, pitanja i pomoć molimo vas da kontaktirate Odjel za komunikacije (Ana Belićana.belic@vern.hr, 01.4881.832 i/ili Lea Švec Dumbović, lea.svec.dumbovic@vern.hr, 01.4881.833).

Odjel za komunikacije
Datum objave: 21.7.2020.