VERN' Forum

Zagrebačka premijera kratkometražnog dokumentarnog filma „A plastic ocean“ – VERN’, 9. siječnja, 18:30 h

Film ‘Plastični ocean’ napravljen je s namjerom da ukaže na šokantne razmjere zagađenja mora i oceana.

Jeste li znali da 8 milijardi kilograma plastike svake godine dođe u oceane? Da bi do 2050. godine u oceanima moglo biti više plastike nego riba? Da je velika pacifička mrlja smeća 29 puta veća od površine Hrvatske? Da je plastičnoj vrećici potrebno i do 1000 godina da se potpuno razgradi.

VERN’ Forum vas poziva na zagrebačku premijeru višestruko nagrađivanog dokumentarnog filma

„A PLASTIC OCEAN“

koja će se održati

u srijedu 9. siječnja, s početkom u 18:30 sati na Sveučilištu VERN’
(Iblerov trg 10, dvorana 200, II. kat).

Nakon projekcije kratkometražnog filma (22 min) bit će održana kratka diskusija o nužnosti podizanja ekološke svijesti, održivosti ekonomskog razvoja u skladu s tim te različitim prilikama za djelovanje, a u njoj će sudjelovati:

  • Kornelija Benyovsky Šoštarić, autorica popularne tv-emisije „Vrtlarica“
  • Davor Bruketa, kreativni direktor i suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Grey
  • dr. sc. Mirela Holy, predavačica na Veleučilištu VERN’

Film ‘Plastični ocean’ (A Plastic Ocean) napravljen je sa namjerom da ukaže na šokantne razmjere zagađenja mora i oceana. Pomogao je i doprinio globalnoj raspravi, utjecao na legislativu, prouzročio industrijske inovacije, natjerao trgovce da ponovno promisle svoje poslovanje, a potrošače da donose inteligentnije odluke prilikom kupnje. Sniman u više od 60 zemalja i na četiri kontinenata, film je ovjenčan s brojnim nagradama na međunarodnim filmskim festivalima, uključujući Njemačku nagradu za filmove o okolišu

Ulaz na događanje je slobodan.

Molimo sve zainteresirane studente i predavače da dolazak na projekciju i rezervaciju mjesta obavezno potvrde putem upitnika (u izborniku na lijevoj strani) na svojim Eduneta portalima.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 7.1.2019.