JOSIP VUČIĆ

Marketinški i freelance izazovi našeg kolege

JOSIP VUČIĆ
vlasnik, DigitalA
Diplomirao: 2012.

Josip Vučić

Budući da je završio VERN’ov preddiplomski studij Ekonomije poduzetništva, naš kolega Josip Vučić je, logično, uplovio i u poduzetničke vode. Iako je trenutno apsolvent na diplomskom studiju IT menadžment, uspješno vodi marketinšku agenciju „DigitalA“i radi kao part-time freelancer.

„Agenciju sam pokrenuo u lipnju 2014., a glavna djelatnost joj je promidžba i promocija, iako radim i sve aktivnosti vezane uz Internet marketing“, pojasnio nam je Josip.

Uz brojne obaveze koje poduzetništvo sa sobom nosi, naš je kolega aktivan i na dodatnim poslovima i to kao freelancer.

„Te poslove povremeno obavljam preko poznatih svjetskih web platformi, a najčešće preko Upworka. Ljudi najčešće misle da je jednostavno obavljati poslove putem interneta, jer ih uglavnom percipiraju kao klikanje reklama i zarađivanje. No, to nije tako jednostavno i potrebno je uložiti puno vremena i znanja da bi došao do razine na kojoj možeš birati klijente, a ne oni tebe.“

Stoga je potrebno, napominje, konstantno nadograđivati svoje znanje, a on ga je osim kroz studij stjecao i na tečajevima IT-a i odnosa s javnošću te brojnim online edukacijama.

„Bez uloženog rada i želje za uspjehom, nema ni uspješnih rezultata. Ako nemate posla, morate ga pokrenuti, a razvojem interneta i freelance servisa danas je to postalo puno jednostavnije“, poručio je za kraj.

Želimo mu puno uspjeha!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 4.9.2015.