TEA ŠVEHAR

Uspješna akademska i karijerna priča iz Dubaija

TEA ŠVEHAR
HR Trainee, Towers Watson, Dubai
Diplomirala: 2010.

Nakon što je završila VERN’ov prijediplomski studij Ekonomije poduzetništva, naša kolegica Tea Švehar odlučila je školovanje nastaviti u inozemstvu. A prilika koja joj se ukazala bila je i više nego primamljiva.

“Većina europskih sveučilišta prima studente samo tijekom ljeta, kako bi pohađali studij od rujna ili listopada. Budući da sam ja bila diplomirala u studenome, krenula sam istraživati daljnje opcije (Australija nap.a.) i pronašla da University of Wollongong prima studente svaki semestar, a pritom se ubraja u 2 posto najboljih fakulteta na svijetu i jedan od 100 najboljih ‘mladih’ fakulteta na svijetu”, objasnila nam je Tea.

Najboljom joj se učinila podružnicu tog fakulteta u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, točnije Dubaiju, pa je odlučila aplicirati. Prikupila je svu potrebnu dokumentaciju, a s obzirom na visoki prosjek ocjena, ispunila je i zahtjev za stipendiju, što je bilo moguće tek nakon potvrde da je primljena na fakultet.

“Konkurencija na upisu bila je zaista jaka, budući da ovdje populacija raste velikom brzinom i dolaze ljudi iz cijelog svijeta. Na koncu sam bila upisala smjer Strateško upravljanje ljudskim potencijalima, djelom i zato što mi je završni rad na VERN’u bio vezan uz ljudske potencijale. Tada sam se zapravo i dodatno motivirala za ovim područjem.”

S obzirom na atraktivnost same destinacije, zanimalo nas je i postoje li neke posebnosti u načinu provođenja nastave.

“Fakultet se nalazi u Knowledge Villeageu. To je mjesto u centru grada, koje je namijenjeno samo za fakultete i razne edukativne institucije. Što se tiče same nastave, radi se u grupama od 30 do 40 studenata, a profesori su većinom Englezi i Australci, s dugogodišnjim akademskim ili poslovnim iskustvom. Nastava je vrlo interaktivna s pregršt case studya, diskusija te rješavanja stvarnih primjera s kojima su se profesori susretali u svojoj praksi, što znatno pospješuje stjecanje primjenjivih znanja. Osim toga, okruženje je u potpunosti multikulturalno što dodatno podiže razinu zanimljivosti”, tumači nam Tea.

S obzirom da je postizala odlične akademske rezultate, bila je postavljena za mentoricu te je tijekom posljednja dva semestra asistirala više od 200 studenata s poslijediplomskih smjerova i organizirala niz događanja za strane studente. Vodstvo fakulteta bila je iznimno zadovoljno njezinim rezultatima kao mentorice, zbog čega su joj dodijelili nagradu Student Leadership Award, a na promociji je primila i nagradu Top Graduating Student, za najviši prosjek ocjena na svom smjeru.

Njezine su rezultate vrlo brzo uočile i uspješne svjetske korporacije, pa je odmah po završetku studija pred sobom imala tri poslovne ponude.

“Na kraju sam se odlučila za kompaniju Towers Watson u kojoj radim kao HR Trainee. Riječ je o svojevrsnom stažiranju od godine dana, tijekom koje stječem znanja o svim područjima koja su temelj poslovanja Towers Watsona – Talent, Rewards, Organizational Structure, Change and Communication, itd. A nakon tog perioda postajem Junior HR Consultant”, objasnila nam je Tea.

Kompanija Towers Watson bavi se savjetovanjem u području ljudskih resursa, a posluje u 37 zemalja svijeta, od čega u Dubaiju već pet godina. Zapošljava više od 14.000 ljudi, a više od 70 posto klijenata su im tvrtke s popisa Fortune Global 500, te oko 80 posto s popisa Fortune US 500.

“Smatram da je ovo fantastičan početak moje karijere i odlična referenca za neka buduća zaposlenja u cijelom svijetu. Iako mi je trenutačni plan ostati ovdje, ne isključujem mogućnost premještaja u neku od drugih centrala Towers Watsona. Naravno, voljela bih upisati i doktorat, te se nastaviti dodatno specijalizirati u području ljudskih potencijala”, poručila nam je za kraj.

Sretno Tea!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 15.4.2013.