ENVER SEDIKOVIĆ

Uspješna sinergija interneta i prirodne kozmetike

ENVER SEDIKOVIĆ
Vlasnik
BIOmedis
Diplomirao: 2003.

Enver Sediković

Kad je pokretao svoj posao, naš alumni Enver Sediković (dipl. Ekonomiju poduzetnišva) odlučio se za pomalo pionirski pothvat. Iako potječe iz liječničke obitelji u kojoj se generacije naraštaja bave prirodnom medicinom, a otac mu je i doktor znanosti koji se posvetio liječenju malignih bolesti, on je prvi koji je odlučio baviti se proizvodnjom prirodne kozmetike od ljekovitog bilja i hladnoprešanih ulja. Tako je nastao BIOmedis.

Enver nam je objasnio da mu je u početku najveći izazov bio stvoriti kvalitetne marketinške i prodajne kanale, što je zapravo proces koji nikada ne prestaje. Isprva je počeo raditi s ljekarnama, ali nije bio zadovoljan brzinom naplate. Idući korak bio je prelazak na direktnu prodaju, što je očito bio pun pogodak jer su poslovni rezultati bili sve bolji. Uvidjevši da mu je samostalna briga za asortiman i plasman na tržište najveći adut, krenuo je s izradom prve web stranice i oglašavanjem na internetu.

Svo ljekovito bilje i hladno prešana ulja potrebna za proizvodnju prirodne kozmetike BIOmedis kupujemo od certificiranih proizvođača, tako da smo sigurni da se radi o organskom uzgoju. Hladno prešana ulja u nabavi mogu biti i dva do tri puta skuplja od komercijalnih esencijalnih ulja koja se najčešće koriste u kozmetici, a samo djelovanje na kožu hladno prešanih ulja je mnogo zdravije i bolje nego sintetička alternativa. Glavni sastojak BIOmedis proizvoda je vibro aktivirani mineral Zeolit, koji znatno usporava starenje kože (anti-aging effect) i zajedno  s hladno prešanim uljem argana, makadamije, maslina, jojobe,kokosa, badema, čajevca, mrkve,  shea (karite) maslaca, kakao maslaca,  nevena, gospine trave, lavande, korijena gaveza…, njeguje kožu i potiče obnavljanje njezinih stanica., objasnio nam je Enver.

“Većina žena koje probaju naše proizvode, postaju vjerne klijentice, a neke od njih već zadnjih osam godina koriste samo našu svježu prirodnu kozmetiku, dodao je naš kolega. Danas, nakon nebrojeno mnogo cjelodnevnog rada i silne uložene energije, ne skriva zadovoljstvo postignutim rezultatima i optimistično gleda prema budućnosti.

“Internet trgovina nam je donijela konstantno bilježenje rasta prodaje. Osim Hrvatske, naše proizvode danas isporučujemo u SAD, Veliku Britaniju, Francusku, Njemačku, Austriju, Švicarsku, Italiju, Sloveniju, Slovačku, Češku, Švedsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Dubai, Quatar i Kuwait. Zbog povećanih proizvodnih kapaciteta uskoro  prelazimo u novu proizvodnju u Vukovaru, koja će imati najviše standarde kvalitete te koja je visokocertificirana od nadležnih institucija u EU i SAD-u.

Za kraj, podijelio je s nama svoje kratkoročne i dugoročne poslovne planove. Prvi su redizajn ambalaže i web stranice te suradnja s ljekarnama u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini, a drugi, distribucija u ljekarne u EU, SAD-u, Kanadi i Japanu, te zapošljavanje kvalitetnih kadrova.

Kolegi želimo puno sreće i novih poslovnih uspjeha!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 11.9.2013.