VERN' Sport

Sveučilišno prvenstvo Zagreba: košarkaši VERN’a upisali i 3. pobjedu, rukometaši slavili u 1. kolu

Košarkaši VERN'a upisali su i treću uzastopnu pobjedu, slavili i rukometaši, a debitirao VERN'ov „League Of Legends tim“.

Košarkaši VERN’a upisali su i treću uzastopnu pobjedu na Sveučilišnom prvenstvu grada Zagreba, nadigravši u 3. kolu ekipu Ekonomskog fakulteta rezultatom 69:54. Utakmica je od samog početka krenula na stranu naše momčadi, koja je dominirala cijelim susretom te pitanje pobjednika nije niti u jednom trenutku postalo neizvjesno.

U dva dosadašnja kola, naši su bili slavili protiv momčadi Zagrebačke škole ekonomije i managementa rezultatom 65:59 te protiv momčadi Fakulteta elektrotehnike i računarstva rezultatom 64:47. U ukupnom poretku, VERN’ trenutno dijeli prvo mjesto s Fakultetom strojarstva i brodogradnje, a budući da obje momčadi imaju 100%-tni učinak u 4. kolu nas očekuje pravi derbi (nedjelja, 10.12, 12:30 h, Ekonomski fakultet)

Slavili su također i naši rukometaši, koji su u 1. kolu Sveučilišnog prvenstva Zagreba s rezultatom 20:15 bili bolji od momčadi Fakulteta prometnih znanosti. Na našoj klupi posebno su se istaknuli Filip Vučetić i Matej Tabak sa 6, odnosno sa 5 pogodaka.

Spomenimo kako je među tradicionalnim sportovima započelo i Sveučilišno ZG prvenstvo u odbojci, a naše odbojkašice u 1. kolu, nažalost nisu imale svoj dan. Bolje od njih bile su odbojkašice Fakulteta elektrotehnike i računarstva s 2:0 u setovima, no naše djevojke samouvjereno čekaju sljedeću utakmicu.

A ovosezonska novost je Sveučilišno prvenstvo grada Zagreba u e-sportovima, odnosno igri League Of Legends. Prvi mečevi u okviru ESports natjecanja održani su prošle nedjelje u Studentskom Centru u Zagrebu, na kojima je nastupio i naš „League Of Legends tim“: Adrian Perhoč, Ivan Pnjak, Josip Salopek, Marin Knežević i Nikola Šimag.

Naši su predstavnici u svom premijernom nastupu demonstrirali dobre igračke vještine, ali je ekipa Fakulteta organizacije i informatike ipak slavila s 2:0. Naši će svoju šansu za prolazak u drugi krug tražiti u idućem meču, protiv ekipe Prirodoslovnog-matematičkog fakulteta, a u drugi će krug proći dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine. 

(surađivali: Luka Miholić, Alma Kararić)

Odjel za komunikacije
Datum objave: 5.12.2017.