UPISI

diplomska razina

Upisni postupak na temelju ocjena s preddiplomskog studija

PRIJAVA
na diplomske studije

Početak upisa:

U tijeku

Uvjeti za upis na studije:

  • završen preddiplomski studij u minimalnom trajanju od 3 godine ili stečenih 180 ECTS bodova s minimalnim prosjekom ocjena 3,0
  • kandidati s prosjekom ocjena manjim od 3,0 na upisu prilažu dvije preporuke svojih profesora ili poslodavca.

Prijava interesa

Kako bismo prikupili sve potrebne podatke za provođenje upisnog postupka i daljnju korespondenciju, zainteresirani kandidati obavezni su prijaviti svoj interes putem informatičkog sustava VERN’a  eduneta.vern.hr/prijavedip2/

Kandidati će tijekom neobvezujuće prijave dobiti korisničko ime i zaporku za pristup svom EduNeta studentskom portalu  Studomatic

Način upisa

1. Način upisa (na temelju ocjena s preddiplomskog studija)

1.1. Za kandidate diplomskih studija: IT menadžment, Menadžment održivog razvoja turizma, Poduzetnički menadžment, Računovodstvo i financije, Upravljanje ljudskim potencijalima i Upravljanje poslovnim komunikacijama:

  • Kandidati koji obave neobvezujuću prijavu pozvani su da ispune pristupni obrazac u koji unose ocjene sa studija preddiplomske razine i prosječnu ocjenu. Na temelju vrednovanja ocjena kandidati ostvaruju pravo na odgovarajući -> popust na školarinu.

2. Način upisa (studij Filmska i televizijska režija i produkcija)

2.1. Za kandidate diplomskog studija Filmska i televizijska režija i produkcija:

Kandidati su po ispunjavanju pristupnog obrasca pozvani poslati pristupni rad kao dokaz ulaznih kompetencija (audiovizualna pismenost, poznavanje temeljnih filmskih i televizijskih sadržaja i temeljnih medijskih koncepata, temeljna znanja i vještine u proizvodnji filma, vladanje alatima potrebnim za proizvodnju audiovizualnih sadržaja) koji je ujedno i uvjet za pristupanje razredbenoj provjeri. Dosadašnje radove iz audiovizualnog područja (minimalno jedan – audiovizualno djelo, scenarij igranog filma ili produkcijski projekt), kandidati dostavljaju najkasnije 10 dana prije razredbene provjere na e-mail: razredbeni.ftrp@vern.hr. Kandidati koji zadovolje ovaj uvjet mogu pristupiti razredbenoj provjeri. Razredbena provjera se sastoji od dva dijela:

Prvi dio – pisanje eseja na temu Redateljsko-producentski pristup odabranom igranom filmu (kandidatima se šalje popis od 5 filmova koje trebaju pogledati te se esej piše na primjeru jednog filma koji komisija odabere).

Drugi dio –usmeni ispit koji se polaže pred stručnom komisijom i na kojem se procjenjuje znanje kandidata iz područja struke.
Predložena literatura: Ante Peterlić (Teorija filma), Hrvoje Turković (Razumijevanje filma), Hrvoje Turković (Umijeće filma), Vedran Mihletić (Kreativna produkcija – film, televizija, audiovizualni i multimedijalni projekti). 

Ljetni rok razredbene provjere održat će se u subotu 11. srpnja 2020.

3. Uplata za troškove razredbene provjere

Konačnom prijavom na termin razredbene provjere smatrat će se uplata od 100,00 kuna na ime troškova održavanja postupka – obrazac uplatnice vidljiv je po završetku neobvezujuće prijave na osobnom portalu kandidata pod “Obrasci – Primjer popunjene uplatnice”.

4. Vrednovanje u sklopu razredbene provjere

4.1. Za diplomske studije IT menadžment, Menadžment održivog razvoja turizma, Poduzetnički menadžment, Računovodstvo i financije, Upravljanje ljudskim potencijalima i Upravljanje poslovnim komunikacijama vrednuje se samo prosjek ocjena s preddiplomske razine studija i to prema sljedećem modelu:

Bodovi u sklopu razredbenog postupka

Jednokratna uplata u HRK

Dvokratna (semestralna) uplata u HRK

12 mjesečnih rata u HRK

od 96 do 100

18.000

19.000

20.000

od 86 do 95

22.500

23.750

25.000

od 67 do 85

27.000

28.500

30.000

od 60 do 66

31.500

33.250

35.000

Manje od 60

36.000

38.000

40.000

 

4.2. Za diplomski stručni studij Filmske i televizijske režije i produkcije propisani su sljedeći uvjeti vrednovanja u sklopu razredbene provjere:

Kategorija

Udio u bodovanju

Pristupni rad

25%

Esej

25%

Usmeni dio

25%

Ocjene s preddiplomskog studija

25%

*Za upis je potrebno ostvariti najmanje 60% ukupnih bodova.

  1. Rezultati razredbene provjere

Rezultati provjera su anonimni, a kandidati će o svojim rezultatima biti obaviješteni putem internetske stranice pod odgovarajućom šifrom.

Sukladno postignutom uspjehu na razredbenoj provjeri, kandidatu se određuje iznos školarine na diplomskom studiju za ak. godinu 2020./2021. Detaljnije informacije o modelima i razredima školarina možete potražiti na sljedećem linku -> modeli školarina.

Za ostvarivanje popusta na iznos školarine obavezno je predati svu upisnu dokumentaciju (uključujući i potvrdu o završetku preddiplomske razine studija), zaključno s 23. listopadom 2020.

Završetak upisnog postupka

Završetak upisnog postupka odvija se u sljedećim koracima:

  1. Uplata upisne rate u iznosu od 2.500,00 kuna (nepovratna rata, dio cijene školarine). Obrazac uplatnice vidljiv je na studentskom portalu kandidata pod “Obrasci – Primjer popunjene uplatnice”.
  2. Predaja upisne dokumentacije u Studentsku referadu:
  • a) ugovor o studiranju isprintan s vašeg studentskog portala Studomatic.
  • b) diploma ili potvrda o diplomiranju
  • c) popis položenih ispita, ocjene i prosjek ocjena s preddiplomskog studija

NAPOMENA: studenti VERN’a nisu obavezni donositi dokumentaciju pod točkama b) i c)  jer ona već postoji u arhivi VERN’a.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na kontakte Odjela za komunikacije

Ana Belić (01.4881.832,  ana.belic@vern.hr) i Karla Gregl (01.4881.833,  karla.gregl@vern.hr) ili nas kontaktirati putem naših profila na društvenim mrežama:

VERN’ Facebook stranice
VERN’ Instagram profila

Diplomska razina - PROBA