UPISI

specijalistički diplomski stručni studiji

Upisni postupak na temelju ocjena s preddiplomskog studija i razredbenog postupka

PRIJAVA
na diplomske studije

Početak upisa:

Prijave i upisi na studij Filmska i televizijska režija i produkcija bit će omogućeni za zimski semestar akademske godine 2021./2022. (listopad 2021.).

Uvjeti za upis na studije:

  • završen preddiplomski studij u minimalnom trajanju od 3 godine ili stečenih 180 ECTS bodova s minimalnim prosjekom ocjena 3,0
  • kandidati s prosjekom ocjena manjim od 3,0 na upisu prilažu dvije preporuke svojih profesora ili poslodavca.

Prijava interesa

Kako bismo prikupili sve potrebne podatke za provođenje upisnog postupka i daljnju korespondenciju, zainteresirani kandidati obavezni su prijaviti svoj interes putem informatičkog sustava VERN’a.

Kandidati će tijekom neobvezujuće prijave dobiti korisničko ime i zaporku za pristup svom EduNeta studentskom portalu – > Studomatic.

Način upisa


1. Način upisa (na temelju ocjena s preddiplomskog studija i razredbene provjere)

Za kandidate diplomskog studija Filmska i televizijska režija i produkcija:

Kandidati su po ispunjavanju pristupnog obrasca pozvani poslati pristupni rad kao dokaz ulaznih kompetencija (audiovizualna pismenost, poznavanje temeljnih filmskih i televizijskih sadržaja i temeljnih medijskih koncepata, temeljna znanja i vještine u proizvodnji filma, vladanje alatima potrebnim za proizvodnju audiovizualnih sadržaja) koji je ujedno i uvjet za pristupanje razredbenoj provjeri. Dosadašnje radove iz audiovizualnog područja (minimalno jedan – audiovizualno djelo, scenarij igranog filma ili produkcijski projekt), kandidati dostavljaju najkasnije 10 dana prije razredbene provjere na e-mail: razredbeni.ftrp@vern.hr. Kandidati koji zadovolje ovaj uvjet mogu pristupiti razredbenoj provjeri. Razredbena provjera se sastoji od dva dijela:

Prvi dio – pisanje eseja na temu Redateljsko-producentski pristup odabranom igranom filmu (kandidatima se šalje popis od 5 filmova koje trebaju pogledati te se esej piše na primjeru jednog filma koji komisija odabere).

Drugi dio –usmeni ispit koji se polaže pred stručnom komisijom i na kojem se procjenjuje znanje kandidata iz područja struke.
Predložena literatura: Ante Peterlić (Teorija filma), Hrvoje Turković (Razumijevanje filma), Hrvoje Turković (Umijeće filma), Vedran Mihletić (Kreativna produkcija – film, televizija, audiovizualni i multimedijalni projekti).

2. Vrednovanje u sklopu razredbene provjere

Za diplomski stručni studij Filmske i televizijske režije i produkcije propisani su sljedeći uvjeti vrednovanja u sklopu razredbene provjere:

Kategorija

Udio u bodovanju

Pristupni rad

25%

Esej

25%

Usmeni dio

25%

Ocjene s preddiplomskog studija

25%

*Za upis je potrebno ostvariti najmanje 60% ukupnih bodova.

Rezultati razredbene provjere

Rezultati provjera su anonimni, a kandidati će o svojim rezultatima biti obaviješteni putem internetske stranice pod odgovarajućom šifrom.

Sukladno postignutom uspjehu na razredbenoj provjeri, kandidatu se određuje iznos školarine na diplomskom studiju za ak. godinu 2020./2021. Detaljnije informacije o modelima i razredima školarina možete potražiti na sljedećem linku -> modeli školarina.

Za ostvarivanje popusta na iznos školarine obavezno je predati svu upisnu dokumentaciju (uključujući i potvrdu o završetku preddiplomske razine studija), zaključno s 4. listopadom 2021.

Završetak upisnog postupka

Završetak upisnog postupka odvija se u sljedećim koracima:

  1. Uplata upisne rate u iznosu od 2.500,00 kuna (nepovratna rata, dio cijene školarine). Obrazac uplatnice vidljiv je na studentskom portalu kandidata pod “Obrasci – Primjer popunjene uplatnice”.
  2. Predaja upisne dokumentacije u Studentsku referadu:
  • a) ugovor o studiranju isprintan s vašeg studentskog portala – >Studomatic.
  • b) diploma ili potvrda o diplomiranju
  • c) popis položenih ispita, ocjene i prosjek ocjena s preddiplomskog studija

NAPOMENA: studenti VERN’a nisu obavezni donositi dokumentaciju pod točkama b) i c) jer ona već postoji u arhivi VERN’a.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na kontakte Odjela za komunikacije

Ana Belić (01.4881.832, ana.belic@vern.hr) i Lea Švec Dumbović (01.4881.833, lea.svec.dumbovic@vern.hrili nas kontaktirati putem naših profila na društvenim mrežama:

VERN’ Facebook stranice
VERN’ Instagram profila

Diplomska razina