VERN' Sport

AKK VERN’ u zadnja dva kola kvalifikacija za Premier ligu ostvario uvjerljive pobjede

Košarkaši Akademskog košarkaškog kluba VERN' (AKK VERN') su u kvalifikacijama za hrvatsku košarkašku Premier ligu u zadnja četiri kola ostvarili tri značajne pobjede.

Košarkaši Akademskog košarkaškog kluba VERN’ (AKK VERN’) su u kvalifikacijama za hrvatsku košarkašku Premier ligu u zadnja četiri kola ostvarili tri značajne pobjede, kojima su se pozicionirali na korak do plasmana u najelitnije košarkaško društvo.

Podsjetimo, nakon što su u 12. kolu upisali poraz protiv ekipe Jazina Arbanasi, naši su dečki u idućem (13.) kolu slavili protiv momčadi KK Šanac 91:80, da bi u 14. kolu ponovno upisali poraz, ali protiv ekipe Ribola Kaštele koja je slavila 72:69. U utakmici 15. kola VERN’ovci su nadigrali Borovo 101:83, a u zadnjem kolu (16.), naši su nadmoćno slavili 106:68 protiv momčadi KK Podravca.

S obzirom da su tijekom dosadašnjih kvalifikacija upisali tri poraza, naši se dečki trenutno nalaze na trećem mjestu u poretku, s kojega vrebaju svoju priliku za plasman u Premier ligu.

Do kraja kvalifikacija ostala su još dva kola, a glavnim favoritima slijedi interesantan ždrijeb. Jazine će igrati protiv Rudeša u gostima i Pule 1981 kod kuće, koje su već pobijedili u ranijim kolima. Kaštela ide u goste kod Pule 1981, a zatim na domaćem terenu dočekuje KK Podravac, te su obje momčadi već pobijedili u ranijim kolima. AKK VERN’ će snage odmjeriti protiv Grafičara i Belišća, momčadi s kojima imaju polovičan omjer pobjeda i poraza, ali oba susreta igraju na domaćem terenu.

Pogled na tablicu i malo matematike nam kažu, naši imaju šanse osvojiti drugo mjesto i plasirati se u Premier ligu, ako pobjede u preostala dva kola, a Kaštela kiksa samo jedanput. Dakle, čeka nas zanimljiva i neizvjesna kvalifikacijska završnica do samoga kraja. 

Našim košarkašima želimo puno sreće!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 29.5.2017.