VERN' Kultura preporučuje

Edukacijski Zoom webinar: „Holokaust i stradanja u kulturnom stvaralaštvu“ – 27. travnja 2022.

Seminar je namijenjen učiteljima, nastavnicima, profesorima i studentima, a obrađuje teme od filmske propagande, preko „kulturne revolucije“, do stradavanja u književnosti, umjetnosti i glazbi u kontekstu holokausta.

Poštovane studentice i studenti, kolegice i kolege,

Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust iz Zagreba vas poziva na edukacijski webinar „Holokaust i stradanja u kulturnom stvaralaštvu” koji će se održati u srijedu 27. travnja 2022. putem Zooma.

S obzirom da je broj sudionika ograničen, za sudjelovanje je obavezno ispuniti ONLINE PRIJAVNICU.

Ovaj se webinar provodi u okviru edukacijskog seminara „ANTISEMITIZAM, HOLOKAUST, STRADANJA: Prošlost u sadašnjosti” kojeg Centar za promicanje tolerancije provodi već treću godinu zaredom.

Cilj ovog seminara je sustavno se baviti sjećanjem na holokaust i educirati ciljane društvene skupine o njegovom sadržaju, značenju i povijesnom kontekstu, društvenom sadržaju i porukama koje nosi za sve generacije suvremenog čovječanstva.

Program se realizira uz podršku i suglasnost Agencije za odgoj i obrazovanje, a namijenjen je učiteljima, nastavnicima, profesorima i studentima s područja cijele Hrvaske.

Teme ovog webinara bit će: Filmska propaganda u kinematografiji nacističke Njemačke i Nezavisne države Hrvatske; Zagrebačko kazalište kao središnje mjesto „kulturne revolucije” u Nezavisnoj državi Hrvatskoj; Holokaust i stradanja u svjetskoj književnosti; Holokaust i stradanja u likovnoj i vizualnoj umjetnosti; Holokaust i glazba.

Za detaljne informacije posjetite SLUŽBENE STRANICE CENTRA.

Uživajte i srdačno vas pozdravljamo iz VERN’ Kulture!

Odjel za komunikacije
Datum objave: 19.4.2022.