Studentski natječaj

Natječaj „Filmske kovanice“ za studente umjetničkih studija – prijava kratkometražnih igranih filmova

Rok za prijavu na natječaj je 19. ožujka u ponoć, a organizator osigurava sredstva za realizaciju najboljeg koncepta te prijave na inozemne i domaće festivale za dva filma.

Produkcijska kuća Izvan fokusa poziva studente preddiplomskih i diplomskih studija umjetničkih akademija i fakulteta diljem Hrvatske da prijave svoje kratkometražne igrane filmove (završne i diplomske) na natječaj za sufinanciranje „Filmske kovanice“.

U potrazi  za zanimljivim režijskim konceptima kao i inovativno ispričanim pričama, natječaj je usmjeren na filmove mladenačkog autorskog pečata, svih žanrova i tematika.

Natječajem se želi potaknuti studente na stvaralaštvo i pomoći im u realizaciji studentskih vizija kojima često nedostaje financijska podrška. Upravo zbog toga organizator će osigurati troškove potrebne za realizaciju snimanja za minimalno jedan kratkometražni igrani film, u iznosu od 700 do maksimalno 1.500 eura, a također će sufinancirati prijave na inozemne i domaće festivale za dva filma u ukupnom iznosu od 300 eura.

Rok za prijavu na natječaj je 19. ožujka 2023. u ponoć, a prijava mora sadržavati sljedeću dokumentaciju:

  • potvrda o redovitom studiranju na umjetničkoj akademiji ili fakultetu i potvrda da matični fakultet sufinancira završni/diplomski film
  • sinopsis filma (kartica teksta)
  • režijska koncepcija/moodboard (dvije kartice teksta)
  • biografija i filmografija studenata (moguće do dva studenta po projektu: redatelj i producent)
  • popis produkcijskih potreba/zahtjevnosti

Projekte (dokumentaciju) je potrebno poslati na mail adresu info@izvanfokusa.hr, s naznakom „Prijava za Kovanice/proizvodnja_(naziv filma)_fakultet_ime redatelja“.

Detaljnije informacije o selekciji radova pročitajte NA SLUŽBENOJ STRANICI.

Rezultati će biti objavljeni na web stranici Izvan fokusa do 5. travnja 2023.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 6.3.2023.