ERASMUS+

Međunarodna razmjena sudenata i djelatnika

Erasmus+ charter

Sveučilištu VERN’ uručena je Erasmus povelja za visoko obrazovanje u okviru Erasmus+ programa, koji je usmjeren jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana, kao i unaprjeđenju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta.

saznaj više

Incoming Students

Mobilnost studenata

Svi studenti Sveučilišta VERN’ imaju pravo prijave na natječaj za mobilnost putem Erasmus+ programa.
Tijekom studija (uključuje sve razine studija) studenti mogu samo pristupiti mobilnosti do trajanje od maksimalno 12 mjeseci po razini studija.

Vrste Erasmus+ mobilnosti za studente:

saznaj više

Mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka:

saznaj više

Stručna praksa za studente:

saznaj više

Natječaji za studente

Prijavna dokumentacija, natječaji i rezultati natječaja.

saznaj više

Provedba mobilnosti

Postupak dodjele ECTS bodova, jezične pripreme studenata prije odlaska u inozemstvo, postupak priznavanja mobilnosti

saznaj više

Mobilnost djelatnika

Program Erasmus+ pruža mogućnost djelatnicima visokoobrazovnih ustanova, odnosno pozvanim nastavnicima iz poslovnog sektora da provode nastavu na drugim ustanovama. Također, pruža se mogućnost stručnog usavršavanja kako za nastavno tako i za nenastavno osoblje zaposleno na visokoobrazovnim ustanovama.

saznaj više

Informacije za studente i osoblje s posebnim potrebama

Erasmus+ posvećuje posebnu pozornost usmjeravanju, prihvaćanju, fizičkoj pristupačnosti, pedagoškoj i tehničkoj podršci te posebno financiranju dodatnih troškova studenata i osoblja čije su fizičke, mentalne ili zdravstvene okolnosti takve da njihovo sudjelovanje u programu ne bi bilo moguće bez dodatne financijske potpore (dalje u tekstu „studenti i osoblje s posebnim potrebama‟). Svrha je toga da u cijelosti iskoristite sve prednosti koje pruža iskustvo Erasmus+ mobilnosti.

saznaj više

Jean Monnet Module

Program Jean Monnet pokrenut je 1989. godine radi promicanja izvrsnosti u poučavanju i istraživanju o Europskim integracijama na sveučilištima. Program Jean Monnet teži većoj zapošljivosti studenata, diversifikaciji područja studija, proširenju geografskog opsega, te promicanju karijera mlađe generacije profesora i istraživača.

saznaj više

Erasmus pravilnik

Korisni linkovi

Informacije

Dubravko Kraus, mag. rel. int. et dipl., predavač
dubravko.kraus@vern.hr
01/4881-837
Palmotićeva ulica 82/1, 10000 Zagreb