Imenovanje

Čestitamo – naš Filip Trezner imenovan članom Vladinog Savjeta za mlade

„S obzirom na demografske trendove u Hrvatskoj, mladima je potrebno pridodati veću važnost te usmjeravati politike koje će im pružiti kvalitetniji život u Hrvatskoj.“

VERN’ov student Filip Trezner je početkom travnja imenovan članom Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske, tijela čija je zadaća pratiti rad ministarstava i drugih tijela državne uprave u provedbi, praćenju i vrednovanju politika za mlade, te razvoj udruga mladih.

Savjet daje preporuke za unaprjeđenje rada udruga, sustava potpora za udruge i za razvoj politika za mlade na lokalnoj, područnoj, regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini. Osim toga, Savjet prati i reagira na pojave u društvu koje imaju značaja za mlade, odnosno savjetuje Vladu i ministarstva te jedinice lokalne samouprave i udruge o svim aktivnim pitanjima za mlade.

Naš Filip posjeduje bogato iskustvo u organizacijskom i operativnom radu neprofitnih udruga – u ovo je tijelo imenovan ispred udruge Carpe Diem, koja ga je i kandidirala za ovu funkciju, predsjednik je udruge Izvan fokusa i organizator mnogobrojnih manifestacija u gradu Karlovcu te donedavni predsjednik Savjeta mladih grada Karlovca. Uz Filipa, u Savjet je imenovana i njegova kolegica iz udruge Izvan fokusa, Adrijana Dimić, kao njegova zamjenica – oboje na mandat od dvije godine. Na predstojećoj konstituirajućoj sjednici bit će izabrani predsjednik Savjeta i njegovi zamjenici te ostala tijela.

Među ostalim članovima Savjeta za mlade nalaze se i predstavnici ministarstava, Vlade Republike Hrvatske te predstavnici udruga mladih i za mlade. 

„Vjerujem da ću svojim dosadašnjim iskustvom koje sam stekao vođenjem Savjeta mladih grada Karlovca moći doprinijeti radu Vladinog Savjeta za mlade te da ćemo uspješne projekte za mlade koje smo proveli na lokalnoj razini uspjeti implementirati i na nacionalnoj razini. S obzirom na demografske trendove u Hrvatskoj, mladima je potrebno pridodati veću važnost te usmjeravati politike koje će im pružiti kvalitetniji život u Hrvatskoj“, kazao nam je Filip.

Dodajmo također kako je projekt Filipa i njegovog tima, rebranding karlovačkih medija, osvojio Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću na nedavno održanim Danima komunikacija u Rovinju. 

Čestitamo!