Međunarodna suradnja

Delegacija njemačkog Veleučilišta Aalen posjetila VERN’

Delegacija njemačkog Veleučilišta Aalen je s delegacijom VERN'a razgovarala o mogućnosti izvođenja zajedničkih programa u pet segmenata.

Uspješna suradnja s međunarodnim visokim učilištima strateška je odrednica VERN’a, kako u segmentu razvoja akademskog sadržaja, tako i u segmentu međunarodne mobilnosti studenata i nastavnika. Jedan od takvih primjera je i uspješna suradnja VERN’a s Graduate School Ostwürttemberg s njemačkog Veleučilišta Aalen, u okviru Erasmus+ programa, čiji su MBA studenti nedavno, već treću godinu zaredom, boravili na jednotjednoj razmjeni u našim akademskim prostorima.

Osim što su upoznali naš akademski sustav, njemački studenti su slušali predavanja o inovativnosti, poslovnim modelima i načinima financiranja poduzetničkih projekata, a u praktičnom dijelu nastave bavili su se razvojem poduzetničkih projekata, upravljali inovacijama te se detaljnije upoznali s Design Thinkingom. Atraktivnost programa i interes njemačkih kolega za ovakav tip razmjene potvrđuju i brojke – prve godine smo ugostili grupu od 11druge od 14a ovoga puta čak 26 njemačkih studenata.

Uz naše predavače u protekli tri godine, dr. sc. Jadranku Ivankovićmr. sc. Gordanu Ćorić i Vedrana Antoljaka, studenti su stekli primjenjiva i konkurentna znanja, a surađivali su i s poduzetnicima koji su pokrenuli tehnološke inovativne projekte poput STEMI-ja, Baggizma, SmartWalleta, Rimac Automobila, Greypa, itd.

Slijedom te uspješne suradnje sama po sebi se nametnula tema intenziviranja zajedničkih aktivnosti, zbog čega je delegacija Veleučilišta Aalen početkom lipnja i posjetila VERN’.

Dekan Veleučilišta Aalen prof. dr. Ingo Scheuermann, akademski voditelj diplomskog studija General Management prof. dr. Rüdiger Przybillavoditeljica diplomskog studija Industrijsko inženjerstvo mr. sc. Marie Regel i voditeljica projekata Anne Popplow održali su sastanke s našim predstavnicima, dekanom prof. dr. sc. Vlatkom Cvrtilom, prodekanicom za studije mr. sc. Višnjom Grozdanić te voditeljem Ureda za međunarodnu suradnju Dubravkom Krausom. Razgovaralo se o mogućnosti izvođenja zajedničkih programa u sljedećim segmentima: 

  • izvođenje part-time studijskih programa,
  • izvođenje međunarodne ljetne škole,
  • istraživačka suradnja/razmjena nastavnika,
  • mogućnost izvođenja double-degree studijskih programa,
  • suradnja oko nastave za njihove preddiplomske i diplomske studije.

S obzirom na dosadašnju suradnju, vjerujemo u pozitivan ishod daljnjih aktivnosti i nastavak uspješne suradnje u budućnosti.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 2.7.2018.