Vjerodostojnost

Mediji i istina – naša predavačica Nensi Blažević vodila konferenciju o medijskoj pismenosti

Uz vođenje cijelog programa konferencije, naša je predavačica moderirala i diskusijom na okruglom stolu na temu „lažnih vijesti kao prijetnje demokraciji“.

Konferencija „Media meets literacy“

Predavačica na VERN’ovom preddiplomskom studiju Novinarstva, cijenjena novinarka, urednica i voditeljica na televiziji Al Jazeera Balkans, Nensi Blažević, vodila je konferenciju „Media meets literacy“ koja je 21. i 22. rujna održana u Sarajevu.

Uz vođenje cijelog programa konferencije, naša je predavačica moderirala i diskusijom na okruglom stolu na temu „lažnih vijesti kao prijetnje demokraciji“ o kojoj su diskutirali međunarodni stručnjaci: profesorica Megan Boler sa Sveučilišta Toronto, Martina Chapman, osnivačica britanske savjetničke tvrtke Mercury Insights, Evgeny Morozov i Jordi Torrent iz inicijative United Nations Alliance of Civilizations te Aidan White iz organizacije Ethical Journalism Network.

Konferencija u Sarajevu okupila je veliki broj europskih i svjetskih stručnjaka, koji su kroz predavanja i panel diskusije analizirali brojne aspekte širenja lažnih vijesti, dezinformiranja i propagande, te razvoja medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja kao zaštite od ovih negativnih trendova.

Konferencija je održana u organizaciji Zaklade Evens, vodećeg promotora medijske pismenosti u Europskoj uniji, s ciljem jačanja dijaloga, suradnje i partnerstva među obrazovnim i medijskim sektorom, kao i drugim relevantnim dionicima, uključujući organizacije civilnog društva i organizacije mladih. 

Detaljnije informacije o održanoj konferenciji i stručnjacima koji su na njoj sudjelovali možete pročitati OVDJE