Upravljanje talentima

Međunarodna radionica o upravljanju talentima na VERN’u okupila HR stručnjake iz uspješnih kompanija

Iduća radionica „Leading In a VUCA World“ održat će se u veljači 2019., a predavač će biti dr. Martin Emrich, koji drži radionice za kompanije poput BMW-a, Huga Bossa, Porschea, itd.

U svjetlu dinamičnih i iznenadnih promjena, nestabilnosti i nesigurnosti koje tržište nameće poslovnim organizacijama sve je češća nedosljednost u uspješnom upravljanju talentima (engl. talent management). Tradicionalni teorijski, ali i praktični pristupi na tom području, od kojih većina potječe još iz prošlog stoljeća, više nisu prikladni za tu svrhu, posebno u upravljanju mladim talentima.

Iskustvo zaposlenika

Toga su itekako svjesni u uspješnim kompanijama poput Konzuma, Kauflanda, Styrije, A1 Hrvatska, Megatrend poslovnih rješenja, Plive, Hotela Esplanade, HTZ-a, ali i u brzorastućim inovativnim tvrtkama poput TalentLyfta i Q Softwarea čiji su stručnjaci za upravljanje ljudskim potencijalima sudjelovali na radionici „Talent Management Goes Agile“ održanoj na Veleučilištu VERN’u u partnerstvu s briselskom organizacijom Management Centre Europe, međunarodnim liderom za razvoj menadžmenta i edukacije u Europi, na Bliskom istoku i u Africi.

„Kompanije osim korisničkog iskustva moraju početi stvarati iskustvo zaposlenika, tzv. employee experience, u svim aspektima interakcije zaposlenika s njom, od selekcije i zapošljavanja, razvoja karijere do otpuštanja. Dojam koji organizacija ostavlja prema javnosti u tim postupcima sve je važniji na današnjem tržištu. Tvrtke koje provode agilne metode upravljanja talentima izazivaju mnogo jači dojam kod svojih zaposlenika jer se prema njima odnose kao prema svojim korisnicima. To znači da ih uključuju u stvaranje i planiranje te tako gotovo marketinškim alatima segmentiranja tržišta zaista prepoznaju njihove želje i potrebe. Zaposlenici vide kako se velike kompanije poput YouTubea ili Netflixa odnose prema svojim potrošačima i žele da se njihovi poslodavci tako odnose i prema njima. Gledati svijet kroz oči svojih zaposlenika prvi je preduvjet za unaprjeđenje ili razvoj sustava upravljanja iskustvom zaposlenika“, istaknuo je na predavanju voditelj radionice Ronny Vansteenkiste iz Management Centrea Europe.

Dobra praksa

Nedvojbeno je da se s pomoću znanstvenih spoznaja, današnjih tehnologija i analitičkih alata učinkovitost svakog dijela poslovanja može povezati s uspješnošću upravljanja talentima, od financijskih rezultata, preko razvoja novih tehnologija, inovacija u proizvodnji te odnosa s korisnicima do razvoja digitalnih organizacija. U kompanijama u kojima je strategija upravljanja ljudskim potencijalima jednako važna kao i osnovna djelatnost, primjetno je da se praksa upravljanja talentima sve više počinje izjednačavati s konceptom poslovne agilnosti. Organizacije upravo tako razviju sposobnosti za učinkovitu prilagodbu na tržišne okolnosti i brze inovacije.

„Već godinama prepoznajemo važnost razvoja svojih zaposlenika, pa smo tako pokrenuli vlastitu internu akademiju, pripravnički program KABeCeDa, program za interne premještaje te internu školu za poslovođe. Radimo i na projektima poboljšanja poslovnih procesa u kojima zaposlenici imaju priliku dodatno razvijati svoje vještine i sposobnosti. Radionica je bila korisna ne samo zbog sadržaja koji je obuhvatila nego i kao mjesto razmjene iskustava, stoga cijenimo inicijativu VERN’a za intenzivniju suradnju između akademskog i poslovnog sektora“, rekla je Maja Stanković, direktorica Službe Konzum akademije.

Liderstvo u ozračju nestalnosti, nesigurnosti, kompleksnosti i dvosmislenosti („Leading In a VUCA World“) bit će tema sljedeće zajedničke radionice koja će se održati na VERN’u u veljači iduće godine. Na njoj će izlagati dr. Martin Emrich, predavač i stručnjak koji drži radionice za globalne tvrtke poput BMW-a, Huga Bossa, Porschea, eBaya i mnogih drugih.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 14.12.2018.