#EducationmeetsBusiness

Naši studenti IT menadžmenta razvili projektna rješenja za tvrtku Combis

Nakon prezentacije uspješnog rješenja dogovoren je nastavak suradnje i rad na zajedničkim projektima.

Studenti s predstavnicima Combisa i predavačima

Studenti diplomskog studija IT menadžmenta na Sveučilištu VERN’ uspješno su riješili mentorirane projektne zadatke za tvrtku partnera Combis u segmentima marketinga, sinergijskih procesa i zapošljavanja stručnih kadrova.

Ovakav oblik suradnje VERN’ovih studenata s uspješnim tvrtkama dio je jedinstvenog projekta suradnje s gospodarstvom #EducationmeetsBusiness koji se izvodi u okviru nastave na VERN’ovim studijima.

Svoja projektna rješenja studenti su prezentirali u online prezentaciji pred predstavnicima Combisa i profesorom na kolegiju Upravljanje organizacijskim sustavima dr. sc. Antonom Florijanom Barišićem, koji im je ujedno bio i akademski mentor na izradi projektnog rješenja.

Predstavnici Combisa nedavno su posjetili VERN’ kako bi nagradili naše studente te razmijenili ideje i iskustva o radu na projektima i nastavku institucionalne suradnje.

Direktorica Combisovog odjela digitalnih inovacija i diplomantica VERN’a Maja Markulin Klarić, koja je studentima tijekom projekta bila i poslovna mentorica, istaknula je zadovoljstvo suradnjom s akademskom zajednicom.

„Vjerujem da projekti poput ovoga mogu približiti studentima stvarne kulise realnog sektora, pripremiti ih za ulazak u poslovni svijet, ali i poslodavcima omogućiti da nauče nešto novo od generacija koje dolaze“, poručila je.

„Zadovoljstvo mi je bilo raditi na ovakvom projektu, na konkretnom problemu unutar neke tvrtke. Rješavanjem problema koji se uistinu pojavljuje unutar tvrtke stekao sam dodatnu motivaciju za istraživanje, učenje i planiranje kako riješiti taj problem. Uz pomoć mentora i profesora mislim da sam dobio dodatno znanje i iskustvo koje bi inače propustio“, naznačio je student Filip Ladešić.

Njegov kolega sa studija Petar Lovrinović smatra kako je „rad na samom projektu bilo jedinstveno iskustvo te nam je pokazalo dosta novih perspektiva timskog rada. Suradnje koje VERN’ provodi s tvrtkama partnerima smatram odličnim načinom da se studenti upoznaju s radom tih organizacija koje im kasnije nude mogućnosti za stručnu praksu i stjecanje radnog iskustva“.

Voditeljica projekta #EducationmeetsBusiness Nataša Jeličić se u ime Sveučilišta zahvalila poslovnoj mentorici i tvrtki Combis na sudjelovanju u projektu te dodala kako studenti kroz ovaj projekt „stječu primjenjivo znanje, razvijaju networking, ali i soft skills“.

Podsjetimo, jedinstveni VERN’ov koncept „tvrtke partneri“ objedinjuje teorijsko znanje i praktičan rad na stvarnim poslovnim izazovima nekih od najuspješnijih kompanija koje posluju u Hrvatskoj. Studenti se na taj način integriraju u realno poslovno okruženje i usvajaju realna poslovna znanja. Projekt je koncepcijski podijeljen u tri segmenta – teorijska nastava, upoznavanje s projektnim zadatkom i rad na projektu te prezentacija pred stručnim žirijem, a tijekom rada na projektu (cijeli semestar) studenti imaju podršku akademskih i poslovnih mentora, odnosno predavača i predstavnika tvrtke partnera.

Odjel za komunikacije
Datum objave: 17.5.2021.