Terenska nastava

Naši studenti Odnosa s javnošću i studija medija „na terenu“ učili o odnosima s javnošću u kulturi

Pod vodstvom VERN'ove predavačice i kustosice Lidije Fištrek naši studenti su posjetili Memorijalnu zbirku Joze Kljakovića.

Studenti VERN’a u posjetu Memorijalnoj zbirci Joze Kljakovića

VERN’ovi studenti treće godine preddiplomskog studija Odnosi s javnošću i studij medija su u okviru terenske nastave na predmetu Odnosi s javnošću u kulturi, pod vodstvom predavačice i kustosice Lidije Fištrek posjetili Memorijalnu zbirku Joze Kljakovića.

Hrvatski umjetnik i profesor Jozo Kljaković darovao je Gradu Zagrebu 1969. kuću na Rokovom perivoju i u njoj su izložena njegova umjetnička djela, kao i djela drugih umjetnika. Zbirku i kuću Ministarstvo kulture Republike Hrvatske zaštitilo je 2004. godine te ona ima status kulturnog dobra, a izložena zbirka sadržava 1.177 muzejskih  predmeta, stilski namještaj i biblioteku te brojne fotografije i dokumentaciju.

Za kraj vrijedi istaknuti da studenti u okviru ovoga predmeta, pod stručnim mentorstvom predavačice Fištrek izrađuju komunikacijski plan, a upravo kroz ovu terensku nastavu studenti su se upoznali sa stvaralaštvom i životom ovoga umjetnika.

Studenti VERN’a u posjetu Memorijalnoj zbirci Joze Kljakovića
Odjel za komunikacije
Datum objave: 16.5.2019.